Gala koncert Subotičkog tamburaškog orkestra u Subotici

Objavljeno: 14.11.2018. Pregleda: 44

gala koncert STOTalijanski kulturni centar Piazza Italia iz Subotice i Subotički tamburaški orkestar priredili su 17. rujna 2018. godine Gala koncert koji je održan u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.
Subotička publika imala je priliku čuti program koji će već sljedećeg tjedna biti izveden na turneji u Italiji. Naime, u nedjelju, 23. rujna članovi STO-a putuju u Firencu gdje će 24., 25. i 26. rujna imati koncerte, a 28. rujna nastupit će i u gradu Busto Arsizio. Između ostalog, orkestar će nastupiti i na otvorenju izložbe svjetski poznate umjetnice Marine Abramović.

Pored raznovrsnog tamburaškog repertoara, te klasičnih i suvremenih kompozicija, na Gala koncertu su nastupile i vokalne solistice Dušica Vucelja (sopranistica), Ružica Inić (sopranistica) i Marija Kovač. Cjelovečernjim koncertom za koji se tražila karta više, dirigirala je Sonja Berta.
Talijanski kulturni centar Piazza Italia i Subotički tamburaški orkestar surađuju već duže vrijeme, a ova turneja je plod te suradnje, koja će subotičkim tamburašima otvoriti nove mogućnosti. Tijekom boravka u Italiji, po riječima umjetničkog voditelja Stipana Jaramazovića, orkestar će nastupiti i gostovati na Glazbenoj akademiji u Firenci, a ujedno se ovom prilikom planira i uspostaviti suradnja s mandolinskim orkestrom iz grada Busto Arsizio.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima