Godišnji koncert Tamburaškog orkestra HKPD-a „Matija Gubec“

Objavljeno: 27.10.2011. Pregleda: 49

Godišnji koncert Tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Matija Gubec" iz Tavankuta okupio je u nedjelju, 16. listopada, ljubitelje tamburaške glazbe u mjesnom Domu kulture.

Publici se tom prigodom, prvi puta, predstavio Dječji orkestar ovoga društva, kojega čini šesnaestoro djece osnovnoškolske dobi, te reprezentativni Gupčev orkestar, izvodeći instrumentalne i vokalno-instrumentalne tamburaške skladbe.

Na repertoaru su se našle pjesme poznatih vojvođanskih i hrvatskih izvođača, poput Zvonka Bogdana, Doris Dragović, Garavog sokaka, kao i skladbe s Festivala bunjevački pisama, te instrumentali dobro poznatih narodnih plesova.

Dobroj atmosferi na koncertu svakako su pridonijele i Gupčeve „vokalne snage", a to su Boris Godar i troje vokalnih solista iz obitelji Vojnić-Mijatov: Martin, Bernadica i Veronika, koji su sada već poznati publici po sudjelovanju na Festivalu bunjevačkih pisama, te na ostalim događajima vezanim uz tamburašku glazbu.

koncerttomatijagubec2011-1Orkestri su nastupili pod ravnanjem prof. Vojislava Temunovića, koji je od ove godine umjetnički voditelj Tamburaške sekcije HKPD-a „Matija Gubec". On ističe da je zadovoljan radom sekcije koja trenutačno broji oko tridesetoro djece i šest odraslih članova:

„Probe orkestra održavaju se jedanput tjedno, dok smo se za pripremu ovoga koncerta sastajali i do tri puta tjedno. Imamo odgovarajuće prostorije za rad, a djeca vole dolaziti i vježbati svirati, što je i temeljni preduvjet za kvalitetan rad orkestra. Imamo nekoliko novih polaznika koji žele učiti svirati tamburu, te će tako vremenom vjerojatno doći i do proširenja Dječjeg orkestra", rekao je Vojislav Temunović.

Tekst i fotografije: Marija Matković

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima