Godišnja skupština HKPD-a „Matija Gubec“ iz Rume - Nastavak redovitih aktivnosti

Objavljeno: 15.05.2017. Pregleda: 46

hkpd matija gubec rumaČlanovi HKPD-a Matija Gubec iz Rume su na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini, koja je održana u nedjelju, 7. svibnja, usvojili izvještaje o radu za 2016. kao i planove rada za 2017. godinu. Protekla godina okarakterizirana je kao veoma uspješna, a u ovoj su planirane redovite aktivnosti, kao i sudjelovanje na nekoliko značajnih manifestacija. Prema riječima tajnika Društva Nikole Jurce, najznačajnije aktivnosti koje je ova udruga imala u protekloj godini bile su sudjelovanje udruge na susretima hrvatskih srijemskih udruga u Petrovaradinu, dva cjelovečernja koncerta Velikog tamburaškog orkestra, cjelovečernji koncert u dvorani Siget u Zagrebu u povodu obilježavanja 20. obljetnice Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata i sudjelovanje na Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi.

Kao jedna od najznačajnijih aktivnosti koja će biti održana u 2017. godini, izdvojen je susret udruga koja nose naziv Matije Gupca u Rumi, gostovanje Velikog tamburaškog orkestra u Bjelovaru i sudjelovanje na manifestaciji Dužijanca u Subotici.

Osim članova Društva, skupštini su prisustvovali predstavnici Općine Ruma, kao i Gradskog tamburaškog orkestra Branko Radicevic i Plavi cuperak iz Rume. Prije početka skupštine nazočnima se obratio predsjednik Društva Pavle Škrobot, a kraćim programom predstavili su se polaznici škole tambure pod ravnanjem Željka Jerkovića.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima