Godišnja skupština HKPD-a „Matija Gubec“ Ruma

Objavljeno: 15.04.2016. Pregleda: 41

God skupstina Gubec Ruma2016Na redovitoj godišnjoj skupštini HKPD-a Matija Gubec Ruma, koja je održana 9. travnja 2016. godine, u prostorijama Društva, usvojeni su izvještaji o radu za proteklu i tekuću godinu, kao i financijski izvještaji, a došlo je i do izmjena članova Upravnog odbora. Prošla godina, kada su aktivnosti ove udruge u pitanju, okarakterizirana je kao veoma uspješnam a sve zahvaljujući, kako je rečeno, velikom entuzijazmu i trudu kako članova tako i prijatelja hrvatske udruge iz Rume.

„Mi kao društvo imamo određeni kontinuitet koji traje već dugi niz godina. Upravo taj kontinuitet nam i nameće veliki broj aktivnosti koje su obilježile cijelu godinu. Od tradicionalnih igranki, koncerata, gostovanja, druženja i manjih ali nikako zanemarivih aktivnosti. Za naše društvo je posebno važno što je tijekom prošle godine dirigent našeg tamburaškog orkestra Josip Jurca dobio jedno prestižno priznanje, odnosno nagradu za veliki doprinos u kulturi od HNV-a. Sama ta činjenica govori puno o našem Društvu, jer ljudi čine Društvo, a Josip je jedan od njih koji je dao veliki dio sebe kako bi naš tamburaški orkestar došao do ove visoke razine na kojoj je sada“, rekao je predsjednik HKPD-a Matija Gubec Pavle Škrobot.

Kao veliki gubitak, predsjednik udruge iz Rume navodi odlazak važnog čovjeka Društva, organizatora izuzetnih sposobnosti, koji je znao motivirati ljude oko sebe: „Nedavno je preminuo naš počasni predsjednik Zlatko Kolarić. Teško će ga biti zamijeniti“, istaknuo je Škrobot.

Kao jedna od značajnih manifestacija u 2017. godini, najavljeno je organiziranje Susreta društava Matija Gubec, kada bi udruga iz Rume trebala biti domaćinom. S obzirom na to da takva manifestacija iziskuje veliku angažiranost i organiziranost, pripremne aktivnosti za samu organizaciju počet će već ove godine u dogovoru s Općinom Ruma i HNV-om.

Kao jedan od glavnih oslonaca Društva, svakako je tamburaški orkestar: „Prošle godine imali smo veći broj nastupa i koncerata. Ove godine te aktivnosti će biti u istom obimu kao i prošle“, rekao je Josip Jurca.

U društvu je aktivan i sportski odjel. Tijekom prošle godine realizirane su sve planirane aktivnosti. Što se tiče financija hrvatska udruga iz Rume i ove godine će se oslanjati na sredstva iz Općine Rume s kojima imaju izuzetno dobru suradnju, HNV-a, kao i od natječaja tajništva APV i Veleposlanstva Republike Hrvatske. Od predstavnika lokalne samouprave, koji su također prisustvovali skupštini, HKPD Matija Gubec dobilo je pohvalu da je jedno od najbolje organiziranih društava na teritoriju rumske općine.

Izvor: Hrvatska riječ (S. Darabašić)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima