Godišnja skupština HKUPD-a „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada

Objavljeno: 26.03.2017. Pregleda: 47

godisnja skupstina 1HKUPD Stanislav Preprek iz Novog Sada u subotu, 18. ožujka, održalo je u svojim prostorijama u Ulici cara Dušana 4. u Novom Sadu, godišnju skupštinu, priopćila je ta udruga. Skupština je započela odavanjem počasti minutom šutnje preminulom prethodnom predsjedniku Društva Marijanu Sabljaku. Izvješće o radu Društva u cjelini iznijela je predsjednica Ivanka Horvatić, naglasivši da je prošla godina bila vrlo uspješna zahvaljujući iznimnim naporima članstva, posebno nekolicine članova i donatora.

Izvješća o radu pojedinih sekcija dali su voditelji sekcija Branimir Miroslav Cakić za Književni klub, Ana Marija Kaluđerović za Glazbeno-pjevačku sekciju i Branka Dačević za Dramsku sekciju, pri čemu treba reći da je Dramska sekcija dulje vrijeme bila pasivna zbog smrti nekoliko članova.

Voditelji sekcija su također govorili o planovima za 2017. godinu, a o planu Društva u cjelini za 2017. godinu govorila je predsjednica Društva, naglasivši da u ovoj godini udruga ima još ambiciozniji plan u odnosu na prošlu godinu. Uz redovite djelatnosti, već održanog predstavljanja produkcije Književnog kluba na Salonu knjiga u Novom Sadu, najavljene su tradicionalne manifestacije Preprekovo proljeće i Preprekova jesen, sudjelovanje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, te održavanje Godišnjeg koncerta Glazbeno-pjevačke sekcije.

Predsjednica Društva je iznijela i financijsko izvješće za 2016. godinu i financijski plan za 2017., pri čemu je naglašeno da je realizacijagodisnja skupstina 2 svih planova ovisna o dobivenim sredstvima po natječajima. Iako su već podnijeli 17 projekata nadležnim institucijama, dinamika priljeva sredstava i, prije svega njihova visina, neizvjesni su, što inače dovodi sve kulturne udruge Hrvata ovdje u nezavidan položaj, čak i pitanje opstanka, posebno ako se ne pronađu donatori. Sva su izvješća, uz konstruktivnu raspravu, prihvaćena jednoglasno, poslije čega se prešlo na izbor članova Upravnog odbora i Nadzornog odbora s trogodišnjim mandatom. Jednoglasno su usvojeni prijedlozi da članovi Upravnog odbora budu: Branimir Miroslav Cakić, Branka Dačević, Ivanka Horvatić, Erna Šumec i Krešimir Tkalac, a Nadzornog odbora Marija Miličić, Paulina Samardžić i Slađana Varićak.

Nakon skupštine, održana je prva sjednica Upravnog odbora s ciljem da se između njegovih članova izaberu predsjednik i dopredsjednik Društva, voditelji/ce sekcija, tajnik/ca i blagajnik/ca Društva, tako da se odmah početkom sljedećeg tjedna nastavi s aktivnostima.

Za predsjednika Društva izabran je jednoglasno Krešimir Tkalac, elektroinženjer i programer iz Novog Sada, za dopredsjednika Branimir Miroslav Cakić, za voditelja Književnog kluba Branimir Miroslav Cakić, za voditeljicu Dramske sekcije Branka Dačević, za voditeljicu Glazbeno-pjevačke sekcije Ivanka Horvatić i za tajnicu, a ujedno i blagajnicu Društva, Erna Šumec.

Branimir Miroslav Cakić je članovima Književnog kluba objavio da će sastanci ovog Kluba od sada biti u prostorijama Društva svakog ponedjeljka u 18.30 sati.

Skupštini su kao gosti prisustvovali i vijećnici Hrvatskog nacionalnog vijeća Ivan Karačić i Vladimir Kranjčević, te Dragan Ilić, predsjednik Hrvatskog kulturnog centra u Novom Sadu i Branko Pereža, jedan od osnivača tog centra.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima