Godišnja skupština HLU „Cro Art“

Objavljeno: 26.02.2017. Pregleda: 29

godisnja skupstina croartGodišnja skupština Hrvatske likovne udruge Cro Art održana je 14. veljače u Subotici, uz sudjelovanje 22 člana udruge. Skupština je usvojila Izvješće o radu udruge u 2016. godini (podnositelj predsjednik udruge Josip Horvat) te Izvješće Nadzornog odbora za prošlu godinu (podnositelj predsjednik toga tijela Tomislav Vidaković). Usvojen je i Plan i program rada udruge za 2017. godinu.

 

Tim je planom, među ostalim, predviđeno održavanje VII. saziva međunarodne Umjetničke kolonije Stipan Šabić, VI. saziva međunarodne likovne kolonije PANON – Subotica, organizacija izložbe Ruže Tumbas u povodu 60. obljetnice njezina slikarskoga rada, sudjelovanje članova udruge na likovnim kolonijama kod hrvatskih udruga u Mađarskoj (Dušnok i Koljnof) i Hrvatskoj (Belišće,Vinkovci, Vugrovec), sudjelovanje na manifestacijama ovdašnjih hrvatskih udruga (Plavna, Šid, Stanišić, Surčin), sudjelovanje na jednodnevnim kolonijama u Žedniku i Somboru, sudjelovanje u Noći muzeja 2017. s izložbom djela nastalih na prošlogodišnjem sazivu kolonije Stipan Šabić, priređivanje skupne izložbe članova udruge... Predsjednik udruge Josip Horvat je ukazao kako će realizacija plana ovisiti o odgovarajućoj financijskoj potpori, do koje je iz godinu u godinu za amaterske udruge sve teže doći.

Na skupštini su proglašeni i počasni članovi udruge, a to su slikarice – Ruža Tumbas i Cilika Dulić Kasiba, te udovica likovnog pedagoga i slikara Stipana Šabića – Justina Šabić.

  

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima