Godišnja skupština KUD-a Hrvata „Bodrog“

Objavljeno: 19.02.2017. Pregleda: 39

kud hrvata bodrogKulturno umjetničko društvo Hrvata Bodrog održalo je svoju redoviti godišnju skupštinu koja je bila prilika da se u iscrpnom izvješću pobroje sve aktivnosti ove udruge u protekloj godini. Probe za smotre folklornih društava počele su odmah početkom godine, kao i pripreme za veliki godišnji koncert za koji su postavljene dvije nove plesne koreografije. Usporedo s tim pripremama pjevačke skupine Kraljice Bodroga i Bodroški bećari sudjelovali su na brojnim manifestacijama u Hrvatskoj i Vojvodini, pa se događalo da gostovanja u jednom mjesecu bude i nekoliko.

 

„U svibnju smo bili domaćini Zonske smotre dječjeg folklornog stvaralaštva na kojoj je sudjelovalo više od 400 mališana. Sudjelovali smo na manifestaciji Noć muzeja na Etno salašu Balažević. ŽPS Kraljice Bodroga bile su jedan od dva predstavnika hrvatskih udruga prilikom susreta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Aleksandra Vučića u Tavankutu. Dio Kraljica Bodroga i Bodroških bećara predstavio se ljetos u jednom malom mjestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U rujnu je dječja folklorna skupina sudjelovala na Pokrajinskoj smotri što je najviša razina gdje se predstavlja izvorni dječji folklor. Na Pokrajinskoj smotri sudjelovale su i Kraljice Bodroga i Bodroški bećari, a Bećari su se predstavili i na Republičkoj smotri folklora. Kraljice su sudjelovale u Beogradu na manifestaciji na kojoj su predstavljene sve nacionalne manjine Srbije Mozaik Srbije, samo je dio Bodrogovih aktivnosti koje je detaljno izložila dopredsjednica udruge Anita Đipanov-Marjanović.

Predsjednik Bodroga Željko Šeremešić istaknuo je da je u tijeku izrada monografije društva u kojoj će tekstovima i fotografijama biti predstavljeno 15 godina rada udruge. Na toj monografiji angažirane su Anita Đipanov-Marjanović i Sonja Periškić.

Skupština je potporu dala dosadašnjem predsjedniku Željku Šeremešiću, koji će Bodrog voditi i narednih godinu dana. Nisu mijenjani ni ostali članovi predsjedništva osim Marije Kaplar koja je iz osobnih razloga podnijela ostavku u predsjedništvu.

Članovi predsjedništva Bodroga su osim Šeremešića i Đipanov-Marjanović i Biljana Đipanov, Davor Francuz, Sonja Periškić, Petar Pašić, Marija Leka i Marko Čizmar i novi član Branko Matin.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima