Godišnja skupština KUDH-a „Bodrog“ iz Monoštora

Objavljeno: 20.03.2019. Pregleda: 45

bodrogbmKUDH Bodrog iz Monoštora održao je svoju redovitu, godišnju skupštinu, koja je bila prigoda da se da detaljno izvješće o radu ove udruge u prošloj godini, izlože planovi za ovu godinu te da novo jednogodišnje povjerenje ljudima koji vode Bodrog. Izrečeno jezikom brojki, u 2018. godini najaktivnija je bila njihova ženska pjevačka skupina Kraljice Bodroga koja je imala 24 nastupa, pojedinačno članovi udruge sudjelovali su u 15 programa, znanstvenih skupova, okruglih stolova... Kao udruga Bodrog je imao deset nastupa, dječja folklorna grupa devet, a muška pjevačka grupa Bodroški bećari četiri nastupa. U prošloj godini organizirano je i sedam manifestacija. Financijski rad udruge pomogli su Grad Sombor, HNV, ZKVH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske, Osječko-baranjska županija i AP Vojvodina.

Detaljno izvješće na skupštini su podnijeli predsjednik udruge Željko Šeremešić i dopredsjednica Anita Đipanov-Marijanović, dok je Sonja Pejak, voditeljica dječje skupine govorila o radu najmlađih članova Bodroga.
„Dječja skupina trenutačno ima 24 člana, ali imamo najave da će nam se pridružiti još petero mališana. Do sada smo radili u jednoj skupini, ali sada zbog brojnosti djece i raspona godina planiramo s njima raditi u dvije skupine“, kazala je Pejak i podsjetila na uspjeh mališana na natjecanju Igračka u srcu na kome su djeca iz Monoštora osvojila drugo mjesto, a prikazali su tradicijske dječje igre iz Monoštora i izradili lutku – bebu.
Osvrćući se na proteklu godinu, predsjednik Šeremešić istaknuo je značajan doprinos Bodroga prilikom izbora za HNV, jer je udruga na izbornoj skupštini imala četiri elektora. Govoreći o daljnjim planovima, Šeremešić je kazao da su u tijeku razgovori o mogućnostima korištenja dijela prostora koji pripada monoštorskoj crkvi, u kome su nekada bile časne sestre, a koji je godinama prazan i ne koristi se.
„Prostor zahtijeva obnovu, a novac za to osigurali bismo kroz natječaje i donacije, ali bismo imali prostor ne samo za rad KUD-a, već i za organiziranje seminara i druge aktivnosti“, kazao je Šeremešić. Uz manje izmjene, dosadašnje vodstvo Bodroga dobilo je povjerenje za novi jednogodišnji mandat.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima