Godišnji koncert HGU „Festival bunjevački pisama” iz Subotica

Objavljeno: 21.01.2021. Pregleda: 49

hgu festivalHGU Festival bunjevački pisama iz Subotice sumira svoje aktivnosti krajem godine Godišnjim koncertom. Ove godine koncert za publiku nije mogao biti održan, ali je održan virtualno, odnosno emitiran, kao video snimka na televiziji K23. Kao i ranijih godina, i ovoga puta predstavili su nam se Dječji i Veliki festivalski tamburaški orkestar pod ravnanjem prof. Mire Temunović, te pjesme s ovogodišnjih manifestacija udruge – Smotre dječjih pjevača i zborova i Festivala bunjevački pisama (koje su također održane bez prisustva publike). 

Dječji tamburaški orkestar predstavio se s četiri instrumentalne skladbe (Slavujev poj, Larina pjesma, Kondorov let i Kad sveci marširaju), a ovogodišnja Smotra s pjesmama koje izvode Katarina Vukadinović, duet Marta Vukmanov Šimokov i Marijan Ivanković Radaković, Iva Molnar i Jakov Vukov. 
Uz pobjedničku numeru Neće Dunav zbog nas stati ansambla Ruže, na ovogodišnji, XX. Festival bunjevački pisama, podsjetile su nas i druge uspješnice s ove manifestacije u izvedbi Magdalene Temunović i TS Rujne zore, ansambla Hajo te debitanta Davora Kneževića.
Dio programa bio je posvećen Stipanu Prćiću Baći koji je svojim sviračkim i aranžerskim radom zadužio subotičku tamburašku priču. Tako je Veliki festivalski tamburaški orkestar izveo skladbe koje je Prćić zapisao – Mali Tavankutski marš, Vilin ples i Svatovski tamburaški marš za ispraćaj. 
Predstavljen je i CD s ovogodišnjeg Festivala bunjevački pisama, koji sadrži 17 novih autorskih pjesama. CD se može poručiti na mail: hgu.fbp@gmail.com, a cijena je 350 dinara plus PTT trošak. 
Također, istaknuto je i kako je udruga Festival bunjevački pisama dobila certifikat pouzdanog partnera u poslovanju koje dodjeljuje bonitetna kuća Company wall business iz Beograda. 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima