HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta gostovao u Čavolju

Objavljeno: 15.08.2017. Pregleda: 37

Matija Gubec u CavoljuČlanovi folklornog odjela HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta gostovali su u subotu, 29. srpnja 2017., u Mađarskoj, u selu Čavolj, na proslavi 65. obljetnice osnutka Bunjevačkog kulturnog kruga, a na poziv Hrvatske manjinske samouprave iz Čavolja.

Prije početka kulturno-zabavnog programa položeni su vijenci na spomen ploču književnika i kulturnog djelatnika Ivana Petreša (1876. – 1937.), koja se nalazi kod zgrade župnog ureda. Vijence su položili Ladislav Suknović, predsjednik HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Angela Šokac u ime državne Hrvatske manjinske samouprave, konzul Neven Marčić u ime Generalnog konzulata Hrvatske u Pečuhu, vlč. Jovan Vein te Stipan Mukić u ime lokalne Hrvatske samouprave iz Čavolja.

Uslijedila je izložba fotografija „65. godina Bunjevačkog kulturnog kruga“ koja je otvorena u mjesnoj školi. U folklornom dijelu programa, osim Tavankućana, nastupile su i plesne skupine domaćina te KUD-a „Tanac“ iz Pečuha. Tavankućani su se predstavili s dva bloka. U prvom su izveli bunjevačke plesove u tradicijskoj ljetnjoj nošnji sa sefirima, a u drugom bloku nastupio je gajdaš Augustin Žigmanov. Nakon program organiziran je bal u dvorištu škole uz glazbu tamburaškog sastava „Bačka“ iz Gare.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima