HKU „Antun Sorgg“ iz Vajske na poljoprivrednom sajmu u Tuzli

Objavljeno: 16.11.2018. Pregleda: 28

Antun Sorgg u TuzliHrvatska kulturna udruga Antun Sorgg iz Vajske predstavila se na 12. međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji je održan u Breškama pokraj Tuzle. Vaištanci su tamo sudjelovali na poziv predsjednika Udruženja poljoprivrednika Tuzlanskoga kantona Ilije Stojaka.

HKU Sorgg bila je jedini sudionik na sajmu iz Srbije, a predstavila se proizvodima te rukotvorinama vezanim za dio tradicijske kulture svojega kraja, odnosno Bača. Posjetitelji su mogli vidjeti ćilime i ručnike iz riznice Katice Barukčić iz Vajske i Evice Bartulov iz Plavne (koje su predstavile i šokačku nošnju toga kraja u koju su bile odjevene), proizvode od voća (poput pekmeza), kolače... Posebno zanimanje gostiju izazvao je kolač s rajčicom. Bila je tu i rakija od šljiva te liker od malina. Udruga je na svome štandu izložila i jabuke iz Poljoprivredne škole u Baču, te prospekte turističke ponude Općine Bač.
Štand HKU Antun Sorgg je bio dosta posjećen, a posjetili su ga i konzul Hrvatske u Tuzli, te pojedini ministri iz federacije BiH.
Udrugu iz Vajske predstavljali su – predsjednik Mladen Šimić, Željko Pakledinac i Aleksandra Pakledinac koja je i aranžirala štand. Ovo je bilo njihovo prvo gostovanje na sajmu u Tuzli, a zadovoljni nastupom u udruzi kažu kako će se, ukoliko ih pozovu, odazvati opet.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Božićno-folklorni koncert HKPD-a Matija Gubec
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima