„Hrckov maskenbal”

Objavljeno: 05.03.2020. Pregleda: 69

hrckov maskenmbal„Dobre vile, čarobnjaci, vještice, kraljevići i princeze, kraljice, klaunovi i vampiri, lopovi... fašnički su ludi ples zaplesali”, tako su pjevali mališani iz vrtića na XVII. po redu Hrckovom maskenbalu, koji je održan 7. veljače 2020. godine, u dvorani HKC-a Bunjevačko kolo u Subotici. Sve ove spomenute likove mogli ste uživo vidjeti na maskenbalu, kao i brojne kreativne i unikatne maske u što se maskiralo oko 270 djece iz vrtića i osnovnih škola širom Vojvodine.

Kakav bi to bio Hrckov maskenbal, ako na njemu ne bi bio i Hrcko osobno. Djeca su uživala u prisustvu naše maskote, te s Hrckom plesala i fotografirala se za uspomenu. Ove godine malo smo se i propitivali „slatkim pitanjima”, a oni koji su znali točne odgovore su se i zasladili. Ipak, najvažniji dio maskenbala je revija maski, u kojoj su sudjelovali vrtići, škole i udruge, a svako dijete za trud i kreativnost Hrcko je nagradio darovima. 
Tako su svoje kreacije na reviji maski pokazali mališani iz vrtića Marija Petković-Sunčica i Marija Petković-Biser iz Subotice i Petar Pan iz Tavankuta. Došli su i učenici iz osnovnih škola Ivan Milutinović i Matko Vuković iz Subotice, Vladimir Nazor iz Đurđina, Ivan Milutinović iz Male Bosne, Matija Gubec iz Tavankuta, 22. oktobar iz Monoštora, Ivan Goran Kovačić iz Sonte, Ivo Lola Ribar iz Plavne, Aleksa Šantić iz Vajske, Moša Pijade iz Berega, Bratstvo-jedinstvo iz Lemeša ali i djeca iz HKUD-a Vladimir Nazor iz Sombora.
Pitate se kako je bilo? Oni koji su bili mogu posvjedočiti, no kako može biti na maskenbalu nego veselo, razigrano, zanimljivo, pa i pomalo istraživački jer je bilo i onih koji su se tako dobro namaskirali da smo morali istraživati tko su. 
Fotogaleriju možete pogledati na facebook profilu NIU Hrvatska riječ.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima