Izložba djela s Umjetničke kolonije „Panon Subotica“

Objavljeno: 13.01.2020. Pregleda: 27

panon suboticaLikovna djela nastala u lipnju ove godine, na osmom sazivu Umjetničke kolonije Panon Subotica predstavljena su na izložbi koja je u ponedjeljak otvorena u galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici. Postav čine djela čak 33 autora, mahom slike nastale u različitim tehnikama (ulje, akril, crteži) uz po jedan kiparski i fotografski rad. Većinom su to djela amaterskih slikara, članova udruge Croart iz Subotice, koja je i organizirala izložbu, te gostujućih udruga Bel art iz Belišća (Hrvatska) i Panon art iz Dušnoka (Mađarska). 

Sukladno lokaciji i samom nazivu kolonije, na slikama dominiraju panonski motivi – ruralni i urbani pejzaži, mrtve prirode, animalni motivi...
Izložbu je otvorio likovni kritičar Mile Tasić koji je ocijenio kako kvaliteta radova koji nastaju na ovoj koloniji iz godine u godinu raste. 
„Vrijednost ove kolonije je u tome što tu sudjeluju tri udruge iz tri države, a njihovi članovi se u pozitivnom smislu utrkuju tko će bolju sliku izložiti. Kao što se autori utrkuju sa samim sobom kada stvaraju, tu vlada i to međusobno utrkivanje. Razmjenjuju iskustva, pitaju za tehniku i tzv. kabinetske tajne koje svaki stvaralac ima za sebe. To uvijek dobro dođe“, kazao je Tasić. 
U programu otvorenja sudjelovao je ženski vokalni sastav Srednje medicinske škole iz Subotice pod ravnanjem profesorice Emine Tikvicki. Izložba je prodajnog karaktera, a bit će otvorena do 3. siječnja.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima