Izložba likovnih stvaralaca amatera Subotice

Objavljeno: 16.11.2018. Pregleda: 39

izlozba likovnih amateraLikovni stvaraoci amateri iz Subotice odlučili su da se jednom godišnje skupa predstave svojim sugrađanima. Tako se do 12. listopada 2018., u Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici mogla pogledati skupna izložba na kojoj sudjeluje čak 53 likovna stvaraoca amatera (s po jednim radom). U pitanju su članovi Likovne sekcije Sándor Oláh Mađarskog kulturnog centra Népkör (koju vodi György Boros), Likovnog odjela Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo (voditelj Željko Vidaković) i Likovne radionice Gerontološkog kluba Centar 2 (voditelj Sándor Kerekes).

Prigodom otvorenja istaknuto je kako su se slikari amateri ovom prigodom predstavili svojim najboljim uradcima, različitih stilova i tehnika. Izložbu je otvorio likovni kritičar Mile Tasić.
„Govoriti o nekom presjeku na ovakvoj kolektivnoj izložbi je vrlo teško, ali u svakom slučaju ono što treba pozdraviti je velika raznolikost, šarenolikost i sloboda koju nosi ovaj postav i koja u nama izaziva podosta pažnje. Ipak, ove tri skupine, uz pažljivo gledanje, u sebi imaju otisak likovnog pedagoga koji s njima radi ili voditelja sekcije koji organizira okupljanje stvaralaca. Ovo je ujedno i prilika da autori svoje radove prikažu jedni drugima, da se vidi njihov napredak u proteklom razdoblju. Ovaj susret će u nama izazvati nove porive tako da se vidimo i sljedeće godine“, rekao je Tasić.
Nazočne na otvorenju pozdravio je i predsjednik HKC-a Bunjevačko kolo Lazar Cvijin koji je naglasio važnost suradnje udruga, odnosno povezivanja putem kulture i umjetnosti.
Želja organizatora, odnosno voditelja sekcija, jest da ova izložba u budućnosti postane tradicionalna. Na otvorenju izložbe nastupio je vokalni solist Marko Križanović i članice ženskog zbora MKC-a Népkör.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima