Izvlačenje nagrada kviza „Čitam i skitam“

Objavljeno: 13.10.2020. Pregleda: 37

citam i skitam 001Izvlačenje nagrada kviza za poticanje čitanja Čitam i skitam bilo je drugačije od onoga na što smo naviknuli u proteklih jedanaest godina. Neizvjesnost koja je bila prisutna nekoliko mjeseci s obzirom na pandemiju koronavirusa bila je prisutna i sada, ali u drugačijem obliku. Sada je u pitanju bila ona pozitivna neizvjesnost: tko će biti dobitnik glavne nagrade? 
Dugo iščekivano izvlačenje nagrada ovoga puta bilo je bez publike – online, a održano je 23. rujna 2020. godine u čitaonici Gradske knjižnice u Subotici. Glavna nagrada je i ovoga puta bio bicikl, dar tvrtke Venera bike iz Subotice. 

Od oko 800 djece koliko ih je sudjelovalo u ovome kvizu iz svih osnovnih škola u Subotici i okolici glavnu nagradu – bicikl, dobio je David Tikvicki, učenik 2. razreda cjelovite nastave na hrvatskom jeziku u subotičkoj OŠ Matko Vuković. Trebamo li uopće reći kako je bio sretan i prije svega iznenađen. 
„Bio sam jako iznenađen, sve mi je to bilo nekako čudno. Jako smo se svi radovali, sestra Martina se radovala više i od mene“, kaže David i pojašnjava da mu je sestra pomogla popuniti online upitnik. „Kada sam otišao s mamom po bicikl tamo u knjižnici je bila Bernadica i ona mi je dala bicikl. Malo mi je još velik, pa nisam mogao odmah voziti“, kaže David ali smo skupa konstatirali kako će on brzo narasti, na što je on rekao: „U jednoj knjizi, ne mogu se sada sjetiti kojoj, pročitao sam da se od čitanja raste, mada ne vjerujem u to, ali sam siguran da ću narasti“. 
I mi smo sigurni da će on porasti, pa jednoga dana i prerasti ovaj bicikl, a do tada mu ostaje da čita i uživa u vožnji na dvokotaču.    
Osim glavne, dodijeljeno je još čak 283 nagrade i to: ulaznica za kino, ZOO vrt, ulaznica za bazen, knjiga, USB memorija, slušalica, grickalica, sokova, McDonald‘s obroka, majica, slatkiša, čokoladnog mlijeka... 
Ako ste ove godine sudjelovali u ovome kvizu, a niste izvučeni, poruka je jasna, nemojte odustajati. Već početkom naredne godine bit će novi kviz, a znate kako on funkcionira - potrebno je pročitati određeno štivo, koje uvijek bude zabavno, popuniti online upitnik i biti strpljiv/a kod izvlačenja. Mnogima se i ove godine isplatilo čitati. 
Kviz Čitam i skitam već 12 puta za vas je organizirala Gradska knjižnica Subotica, a sve ono na „terenu“ odradile su knjižničarke na sva tri jezika: srpskom, mađarskom i hrvatskom. Tako je bilo i na izvlačenju koje su vodile i obavile Marijana Tenodi, Helena Omerović i Bernadica Ivanković, putem prijenosa uživo (live) na Facebook profilu Gradske knjižnice, te izvlačenje možete i naknadno pogledati. 
Ako niste sigurni jeste li i vi dobitnik nagrade ili ako niste pratili izvlačenje, popis svih dobitnika se nalazi na Facebook profilu Gradske knjižnice i na dječjem odjelu ove ustanove kulture. 
Ovo je samo još jedan dokaz (u nizu) da se uvijek isplati čitati!

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Obaveštenje o kolačićima