Izvučene nagrade Kviza „Čitam i skitam“

Objavljeno: 08.04.2013. Pregleda: 42

Citam i Skitam izvlacenje2013U prepunoj čitaonici Gradske knjižnice u Subotici 2. travnja 2013. godine, izvučene su nagrade Kviza za poticanje čitanja „Čitam i skitam“. Toga dana, kada se obilježava i Međunarodni dan dječje knjige i 208. rođendan Hansa Christiana Andersena, svjetski slavnog danskog pisca bajki, završen je dvomjesečni kviz organiziran za učenike osnovnih škola subotičke općine.

Ove je godine kviz bio nešto drukčiji nego prethodnih godina, bolje rečeno suvremeniji, što se, sudeći po komentarima koje su djeca slala s upitnicima, izuzetno svidjelo svim sudionicima. Kao prijatelj kviza Erste banka je potpomogla da se kviz napravi u novoj on-line formi. Interes je bio zadovoljavajući, jer je na web stranice knjižnice pristiglo oko 850 popunjenih upitnika.

Kviz je organiziran na svim trima službenim jezicima Grada Subotice - hrvatskom, srpskom i mađarskom, a posvećen je Godini braće Grimm, odnosno 200. obljetnici od prvog izdanja Grimmovih bajki. Sva pitanja u kvizu bila su posvećena ovim velikanima ili nekoj od njihovih bajki, kao i sama završna priredba.

Najprije su mali čitatelji imali prigodu uživati u zanimljivom programu koji je za njih pripremio poznati subotički dječji glumac Branislav Trifković. Potom je uslijedilo izvlačenje 120 nagrada plus glavna nagrada – bicikl. Popis dobitnika nagrada može se pročitati na web stranicama subotičke Gradske knjižnice ali i na Dječjem odjelu. Izvješća o rezultatima izvlačenja su poslana i u škole.

Priređeno prema tekstu Bernadice Ivanković
Fotografija: Hrvatska riječ

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima