Književna večer u Petrovaradinu: predstavili se pjesnici amateri

Objavljeno: 21.09.2011. Pregleda: 45

Književnom večeri u prostorijama HKPD-a „Jelačić" u Petrovaradinu, održanom 1. rujna, završeno je Petrovaradinsko ljeto, manifestacija u organizaciji ovog društva koju je u prethodnom razdoblju činio raznovrstan program - koncerti, promocije knjiga, izložbe i književne večeri.

Na ovoj književnoj večeri gostovali su pjesnici amateri iz novosadskog HKUPD-a „Stanislav Preprek". Pozdravljajući nazočne, predsjednik HKPD-a „Jelačić" Josip Pokas istaknuo je važnost suradnje ovih udruga, kao i radost što kao domaćini mogu pokazati i ponositi se ljepotama Petrovaradina.

Predsjednik HKUPD-a „Stanislav Preprek" Marijan Sabljak predstavio je djelovanje te udruge. „Naše društvo u svom cilju ima dva važna pravca, to su drama i književni klub. Za nas je ovo važan cilj jer smatramo da kulturni milje upotpunjujemo stvaralaštvom naših članova, a u slavu imena koje naše društvo nosi. Naša dva društva su bratska, a svatko od nas radi i doprinosi. Zato smatram da je nužno i potrebno da surađujemo", rekao je Marijan Sabljak.

A na večeri čuli su se stihovi o ljubavi, tuzi, sreći, prirodi... Svoje su pjesme čitali Marijan Piljić, Mladen Nikšić, Jelisaveta Buljovčić, Bosiljko Kostić, Branka Dačević.

Pjesme Miroslava Cakića govorila je Ana-Marija Kaluđerović, a posebna gošća, koja je također svojim pjesmama počastila nazočne, bila je Marija Lovrić, članica Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Druženje je nastavljeno uz zvuke klavira i izvedbe prof. Dragane Malešev.

Tekst i fotografija: Ankica Jukić Mandić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima