Koncert duhovne glazbe u Subotici: Zagrljeni u duši

Objavljeno: 14.12.2010. Pregleda: 51

Koncert Vokalno-instrumentalnog sastava „Proroci", održan 4. prosinca u dvorani KTC-a u Subotici, okupio je oko 600 posjetitelja, kako ljubitelja duhovne glazbe, tako i onih koji tu glazbu tek upoznaju. Dvije godine nakon njihovog koncerta u Gradskoj kući subotička je publika opet imala prigodu čuti dobar zvuk, glas i akorde ovog sastava.

koncert proroci 2010-2Riječ je o suvremenoj duhovnoj glazbi, poznatoj diljem svijeta, a ovi su mladi izvođači pjevali i svirali svima poznate melodije, zatim one koje su sami skladali, te neke koje su obradili. Tako je nakon uvodne pjesme i govora povjerenika za pastoral mladih vlč. Marijana Vukova slijedilo nekoliko skladbi, između ostalog i pjesma Gospi Bunarićkoj, čiji tekst potpisuje Nevena Mlinko, a glazbu član ovog sastava Darko Temunović. Na repertoaru su se našle i poneke pjesme s Hosanafesta, poput one „Zagrljeni u duši", po kojoj je i ovaj koncert dobio naziv.

koncert proroci 2010-3Osim „Proroka", na bini su se u najboljem svjetlu predstavili i Marija Jaramazović uz klavirsku pratnju Filipa Čelikovića, „Apostoli mira" iz Zagreba, koji su oduševili publiku svojim nastupom, te gosti iz Bizovca pokraj Osijeka - skupina „Matheus", ovogodišnji pobjednici na Uskrsfestu u Zagrebu. Ova pobjeda dovoljno svjedoči o njihovom predanom radu i uspjehu.

koncert proroci 2010-5Kraj koncerta obilježen je zajedničkim pjesmama svih izvođača, što je publiku podiglo na noge. Vrijedi napomenuti kako publiku nisu činili samo vjernici rimokatoličke vjere, nego i drugih konfesija, pa i oni koji ne vjeruju. To je još jedan dokaz kako je glazba snažno sredstvo povezivanja. „Proroci" ovom prilikom zahvaljuju svim dobročiniteljima i ljudima dobre volje koji su se odazvali pozivu i na taj način doživjeli iskustvo „Zagrljenih u duši".

Tekst: P. G.
Slika: Hrvatska riječ

Tekst je preuzet iz tjednika Hrvatska riječ, broj 404 od 10. prosinca 2010.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima