Koncert Vojvođanskih simfoničara u Subotici

Objavljeno: 22.11.2011. Pregleda: 50

Povodom proslave 43. rođendana Radio Subotice ta je medijska kuća svojim sugrađanima priredila koncert Vojvođanskoga simfonijskog orkestra, koji je održan 13. studenoga u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. Uz Beethovenovu uvertiru „Cariolan" te Simfoniju br. 4 u b-duru istoga skladatelja, gostujući glazbenici su uz mladoga hrvatskog violinista Marca Grazianija ovom prigodom izveli i Koncert za violinu i orkestar u d-duru Čajkovskog.

Dvadesettrogodišnji Marco Graziani iz Zagreba slovi za jednog od najboljih hrvatskih glazbenika mlađe generacije. Za najboljega mladog hrvatskog glazbenika proglašen je 2006., a za najuspješnijega hrvatskog violinista 2005. i 2006. godine.

koncert vojv filharmonije 2011Marco Graziani ima solidno iskustvo koncertiranja diljem svijeta - od Europe, preko Rusije i Japana do SAD-a. Nastupao je sa svim vodećim komornim i simfonijskim orkestrima u Hrvatskoj, sa Slovenskom filharmonijom, Kaunaškom filharmonijom i Festivalskim orkestrom Lisabona. Ovo je njegov drugi nastup s Vojvođanskim simfoničarima o kojima ima pozitivno mišljenje.

„S istim repertoarom nastupili smo prije dva tjedna u Novom Sadu. Vojvođanski orkestar je relativno mlad i polako stvara reputaciju. Već sada su jako dobri, ali mislim da bi mogli izrasti u jedan renomirani orkestar", smatra Graziani.

koncert vojv filharmonije 2011-3-mZahvaljujući se subotičkoj publici nakon koncerta, umjetnički ravnatelj i dirigent Vojvođanskoga simfonijskog orkestra maestro Berislav Skenderović izrazio je zadovoljstvo što je imao prigodu nastupati u gradu iz kojeg potječe.

„Nažalost, nemamo prigodu tako često gostovati u Subotici, ali se nadam da će nas u budućnosti, oni koji vode računa o tome, ponovno pozvati", rekao je maestro Skenderović.

Vojvođanski simfonijski orkestar djeluje od 2001., a od prošle godine ima status pokrajinske institucije kulture.

Tekst: Davor Bašić Palković

Fotografije: Bojana Jurić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima