Lemešani na Festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru

Objavljeno: 09.12.2012. Pregleda: 44

Kristijan Kovac nagrada2012Treći festival kazališnog stvaralaštva održan je od 3. do 24. studenoga 2012. godine u kino dvorani Centra za kulturu u Belom Manastiru u Republici Hrvatskoj. Zaljubljenici u kazalište Daniela Taslidžić-Herman, Zoran Herman i Branko Katalinić 2006. godine pokrenuli su kazalište u Belom Manastiru i uspješno rade već 6 godina. Prije tri godine osmislili su kazališni festival odraslih, a ove godine i dječji kazališni festival. Na festivalu je prikazano deset amaterskih predstava iz četiriju zemalja.

Ovaj događaj otvorili su domaćini predstavom „Na prvoj crti braka“, uslijedile su predstave kazališta „Mika Živković“ iz Retkovaca „Kurve“, HBKUD „Lemeš“ iz Svetozara Miletića (R. Srbija) „Lažljivo veče“, KUD „Primorka“ Krasnica „Brmbeljača“, Amatersko kazalište Belišće „Tri seoska sveca“, Harlekin teatar Postojna (R. Slovenija) „A, E, I“, Pučka scena Hercegovac „Jukebox Melita“, Gradsko kazalište Županja „Čaruga“, Draft teatar Tuzla (BiH) „Ljubav“, a festival je zatvorilo Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA s predstavom „Štefek soldat“.

Svečano zatvaranje festivala bilo je 24. studenoga i tom su prigodom dodijeljene brončane diplome Zoranu Hermanu i Branku Kataliniću za godine provedene u kazališnom amaterizmu. Direktorica festivala Daniela Taslidžić-Herman dodijelila je festivalske nagrade ostalim sudionicima.

Među nagrađenima je i Kristijan Kovač iz HBKUD-a „Lemeš“ za sporednu mušku ulogu, kome to nije prva nagrada, ali je prva u inozemstvu. Kristijan Kovač svoje glumačko znanje i umijeće prenosi na mlađe generacije. Pomladak dramskog odjela HBKUD „Lemeš“ radi pod njegovim nadzorom. Postižu lijepe uspjehe i gostuju u okolnim mjestima.

Tekst i fotografija: Lucia Knezi

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima