Ljetna turneja HKC „Bunjevačko kolo“

Objavljeno: 29.08.2018. Pregleda: 30

Turneja Bunjevacko koloU razdoblju od 16. do 23. srpnja, folkloraši Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo bili su na turneji u Hrvatskoj. Tom prigodom 33 folkloraša gostovali su u mjestu Gate kraj Omiša, u Makarskoj i Benkovcu. Tamošnjoj publici predstavili su se na manifestaciji Makarsko kulturno ljeto, na Kačićevom trgu u Makarskoj, gdje su skupa s domaćinima Folklornim ansamblom Temper nastupili na cjelovečernjem koncertu. Na turneju je išao reprezentativni ansambl Centra i dio pripremnog ansambla, a publici su se predstavili Bunjevačkim igrama, Plesovima iz Banata, Vlaškim igrama, te pjesmama u izvođenju ženske pjevačke skupine. Završna točka programa bila je zajednička koreografija, Plesovi iz Like, a izveli su je skupa s domaćinima.

Tijekom ove turneje nastupili su i na 7. Međužupanijskoj smotri folklora kod sv. Ilije u Kljacima u Općini Ružić, gdje su osvojili nagradu za najbolji scenski nastup. Također, nastupili su i na Pužijadi u Benkovcu, posjetili Park prirode Biokovo, susreli se s dogradonačelnikom Makarske, dok ih je u Benkovcu primio Željko Katuša, koji je i organizirao njihov boravak u ovome mjestu.
Uspostavljena su brojna nova poznanstva, te dogovorena još poneka gostovanja, a čelnici FA Temper su izrazili želju za stvaranje kola prijateljstva u kom bi pored gradišćanskih Hrvata bili i Hrvati iz Vojvodine, odnosno HKC Bunjevačko kolo.
Voditeljica folklornog odjela Centra Senka Horvat je rekla kako je ovo bila izuzetno pozitivna i dobra turneja, a najavila je kako ih u narednim mjesecima očekuju brojni nastupi i nova turneja koja se priprema za mlađi uzrast.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima