Melinda Šefčić predstavljena u e-magazinu „Tinted“

Objavljeno: 03.10.2013. Pregleda: 42

Slika Melinde SefcicU drugom broju internetskog magazina za vizualnu umjetnost „Tinted“, među desetero odabranih umjetnika predstavljeno je i stvaralaštvo akademske slikarice Melinde Šefčić. Osim njezinih radova, u magazinu je publiciran i tekst u kojem autorica pojašnjava svoj rad i vlastitu umjetničku poetiku.

„Svojim radom želim pridonijeti novom aspektu razumijevanja snage umjetničke kreativnosti, jer vjerujem da umjetnost otkriva istinu prikazivanjem istine“, ističe se u tekstu.

Inače, magazin „Tinted“ je pokrenut nedavno i ima za cilj prezentaciju i afirmaciju mladih hrvatskih likovnih umjetnika. Prema njihovu sloganu, riječ je o magazinu kreiranom „iz ljubavi prema umjetnosti“, a tekstovi u njemu objavljuju se na engleskom jeziku.

Časopis je dostupan na internetskoj stranici: http://issuu.com/tintedmag.

Melinda Šefčić je rođena 1986. godine u Subotici, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Prošle, 2012. godine završila je master studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje trenutačno pohađa i doktorski studij. Do sada je imala dvije samostalne izložbe u Subotici, a sudjelovala je i na skupnim izložbama u Hrvatskoj, Srbiji, SAD (New Yorku), Portugalu, Grčkoj, Italiji, Francuskoj i Makedoniji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnosti.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima