Mini intervju: Dario Marton, voditelj na Radio Mariji u Subotici

Objavljeno: 31.01.2017. Pregleda: 55

dario martonSubotičanin Dario Marton maštao je još od djetinjstva da će jednoga dana raditi u medijima, točnije na radiju. Od srednje škole volontira u Radio Mariji, a posljednje tri godine je uposlen na mjestu voditelja dnevnog programa ovoga radija. Osim voditeljskog dijela posla, Dario je dijelom i urednik programa u čemu surađuje s mons. Andrijom Anišićem. Dario je također i urednik stranice za mlade u katoličkom listu Zvonik i aktivan je u Organizacijskom odboru festivala hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest.

Kako je počela Vaša priča s Radio Marijom?

U srednjoj školi sam jednom prigodom upitao nastavnicu vjeronauka gdje mogu pronaći pjesme da su duhovne, a u isto vrijeme i moderne. Ona me je uputila u Radio Mariju. Otišao sam i zatražio pjesme, a oni su mi ponudili da dolazim volonterski kod njih raditi kao voditelj. Naravno da sam prihvatio. Bio je to moj san koji sam dugo sanjao, a od toga trenutka sam ga počeo i živjeti.

Koje su Vam obveze kao voditelja programa?

Voditelj sam uglavnom redovitog dnevnog programa u što spadaju kratke emisije o radu i životu u crkvi i vijesti. Kao voditelj programa imam obvezu biti i urednik dana i odabrati koje će vijesti biti pročitane ili koja će se tema obrađivati.

Gdje prikupljate informacije za vijesti?

Vijesti mi najviše daju svećenici naše biskupije, a ako smatramo da neku temu treba malo bolje približiti slušateljima onda mi daju i obrazloženje. Također, neki svećenici i sudjeluju u stvaranju programa Radio Marije, a često koristimo i portal Bitno.net na kojemu možemo vidjeti aktualna zbivanja u Hrvatskoj i svijetu vezana za život kršćana.

Jeste li zadovoljni koliko ima aktivnih slušatelja za vrijeme emitiranja programa?

Da, velik je odaziv slušatelja i veoma sam zadovoljan zbog toga. Drago mi je što ne zovu samo iz Subotice već iz cijele države pa i šire. Mnogi nas slušaju preko interneta, tako da imamo slušatelje i u inozemstvu, s najvećim brojem u Njemačkoj. Slušatelji nam se javljaju za vrijeme humanitarnih akcija koje provodimo u adventu i korizmi, zatim nakon pročitanoga evanđelja u jutarnjem i u popodnevnom programu mogu dati svoj komentar ili upitati svećenika za pojašnjenje nejasnoga, a ima poziva i za vrijeme ostalih emisija. Pozivamo ih da se telefonski uključe i kroz etar mole krunicu za svoga brata ili sestru u Kristu.

 

Izvor: Hrvatska riječ (J. Dulić Bako)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima