Mladež DSHV-a na Hrvatskom Majuru

Objavljeno: 07.09.2009. Pregleda: 48

Hrvatski Majur-susret mladezi 2009Drugi susret mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini održan je u subotu, 5. rujna, uoči proštenja sv. Marka Križevčanina na Hrvatskom Majuru. Nakon svete mise susret je nastavljen na salašu Zlatka Gabrića.

Susret je započeo svetom misom u 18 sati koju je služio vlč. Željko Augustinov sa svojim mladim kolegom, mladomisnikom Draganom Muharemom koji je i propovijedao. Župnik Augustinov vodi brigu o župi u Maloj Bosni, ali i Gabrićevom križu na Hrvatskom Majuru uz kojega se već dvanaest godina okupljaju bivši i sadašnji stanovnici.

Hrvatski Majur-susret mladezi 2009Predsjednik mladeži DSHV-a, Siniša Skenderović kaže kako su na susret „pozvani članovi svih deset mjesnih organizacija Mladeži DSHV-a, kao i svi zainteresirani iz Subotice i okolice, kao i mladi iz Sombora, Apatina, Srijema. Ove godine prvi puta pozvali smo i članove omladinskih organizacija ostalih političkih stranaka, odnosno mladež iz Demokratske stranke, G17 plus i Saveza vojvođanskih Mađara".

Kako je istoga dana održana i Skupština DSHV-a, svetoj misi i početku susreta nazočili su i vijećnici koji su za ovu prigodu došli iz cijele Pokrajine. Radi dana žalosti zbog tragične pogibije radnika u tvornici streljiva u Užicu, susret nije imao karakter zabave kako je to bilo planirano. Mladi i njihovi gosti družili su se uz razgovor i progodni domjenak.

hrvatski majur-susret mladezi 2009-1Sveta misa proštenja na Hrvatskom Majuru održana je u nedjelju, 6. rujna u 11 sati kod Gabrićevog križa.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima