Natječaj za „najlipšu pismu na ikavici“ hrvatskih pjesnika koji žive ili su rođeni u Srbiji

Objavljeno: 17.05.2016. Pregleda: 48

HKD Nazor StanisicHrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor iz Stanišića raspisalo je Natječaj za najlipšu pismu na ikavici hrvatskih pjesnika koji žive ili su rođeni u Srbiji. Svaki pjesnik može sudjelovati s jednom pjesmom po vlastitom izboru pisanu na hercegovačkoj, dalmatinskoj, ličkoj, bosanskoj, šokačkoj ili bunjevačkoj ikavici.

Pjesmu treba dostaviti na elektroničku adresu hkdvnazor@gmail.com ili na adresu Društva (Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor, ul. M. Parađine 139, 25284 Stanišić, Republika Srbija). Uz pjesmu svaki autor treba poslati svoj kratki životopis (datum i mjesto rođenja, stručna sprema, posao koji sada radi, gdje i kada su mu objavljeni radovi, te adresa stanovanja). Rok za slanje: 1. studenoga 2016. Slanjem pjesme na Natječaj autor je suglasan da se ista može objaviti u Zborniku.

Autori triju najboljih pjesama bit će novčano nagrađeni: 1. mjesto sa100 eura, 2. mjesto s 80 eura i 3. mjesto sa 70 eura. Autor prvonagrađene pjesme dobit će i umjetničku sliku rad poznate naivne umjetnice Cilike Dulić Kasiba iz Subotice.

Rezultati natječaja bit će objavljeni i prvonagrađene pjesme pročitane na manifestaciji „Ikavica – govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“ u Stanišiću, 26. studenoga 2016. godine.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima