Nove mrežne stranice HRT-a za Hrvate izvan Hrvatske

Objavljeno: 28.05.2017. Pregleda: 36

nove mrezne stranice hrt aNedavno su predstavljene nove mrežne stranice HRT-ova međunarodnoga radijskog programa Glas Hrvatske (HRT – Glas Hrvatske) s brojnim informativnim sadržajima namijenjenima Hrvatima izvan Republike Hrvatske, u kojima će biti sažeti i ulomci iz radijskih i televizijskih programa HRT-a.

Cilj je privući mlađe naraštaje Hrvata koji žive izvan Hrvatske, pa će se na novim mrežnim stranicama, uz kratke videodnevnike, moći vidjeti i iscrpno obrađene teme o hrvatskim zajednicama u svijetu, ističe vršitelj dužnosti glavnoga urednika HRT – Glasa Hrvatske Ivo Kujundžić.

„Međunarodni multimedijski program Glas Hrvatske svakodnevno emitira i jedanaest radijskih informativnih emisija na engleskome, španjolskome i njemačkome jeziku, a vikendom i višejezične magazine informativnoga, dokumentarnoga i mozaično-zabavnoga sadržaja. Središnja se tjedna radijska emisija Hrvatima izvan domovine emitira na Prvome programu Hrvatskog radija u večernjemu terminu četvrtkom, a izdvojio bih i specijaliziranu emisiju o životu hrvatskoga iseljeništva i njihovih potomaka Ovdje Hrvatska, a tko je tamo, zatim Na valovima staroga kraja koja prati život hrvatskih manjina u susjednim državama, Hrvatsku slikovnicu koja obrađuje posebnosti hrvatske kulture i znanosti, a zanimljiva je i emisija Živjeti put nade u čijemu je žarištu vjerski život Hrvata u svijetu. Sve te emisije i njihovi sadržaji ubuduće će imati još kvalitetnije i vidljivije mjesto na novim mrežnim stranicama Glasa Hrvatske“, pojašnjava Ivo Kujundžić.

HRT-ov međunarodni program Glas Hrvatske tijekom posljednjih godinu dana unio je mnogo novina u program namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske, ali i sadržaje namijenjene strancima u Hrvatskoj. Sve su televizijske emisije HRT – Glasa Hrvatske vidljive i na multimedijskoj usluzi HRTi te na društvenim mrežama.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima