Novo vodstvo KPZH Šokadija

Objavljeno: 25.03.2022. Pregleda: 67

Upravni odbor KPZH Šokadija iz Sonte je na svojoj sjednici 15. ožujka 2022. godine donio odluku da novi predsjednik udruge bude Mata Zec a dopredsjednica Biljana Ribić. Za tajnika je imenovan Igor Jakšić a za blagajnika je određen Ivan Vidaković.

Ovim imenovanjima prethodila je godišnja skupština udruge koja je održana 12. ožujka, a na kojoj su, među ostalim, izabrani novi Upravni i Nadzorni odbor ove udruge šokačkih Hrvata. U Upravni odbor izabrani su: Mata Zec, Biljana Ribić, Ivan Vidaković, Igor Jakšić, Agica Prelić, Andrija Andrašić i Marko Kokman. Novi Nadzorni odbor čine: Agata Rižanji, Slađana Jakšić i Svetlana Zec.

Kako se ove godine obilježava 20. obljetnica postojanja Šokadije, na godišnjoj skupštini dodijeljene su zahvalnice zaslužnim aktivnim i pomažućim članovima, kao i posthumne zahvalnice članovima koji su pridonijeli nastanku i razvoju udruge. Podnijeta su izvješća za minulo razdoblje, te iznijeti planovi za 2022. godinu. Kao jedan od planova navedeno je snažnije aktiviranje sekcija – folklorne, pjevačke, likovne, literarne. Navedeni su i radovi na renoviranju Šokačke kuće, objekta u kojem udruga djeluje, te dodatno uređenje tamošnjeg etno postava. Od manifestacija u ovoj godini planiraju se: uskršnja izložba, likovna kolonija i božićni koncert.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima