Održana godišnja skupština „Prepreka“

Objavljeno: 07.03.2012. Pregleda: 42

preprekovo proljece 2010HKUPD „Stanislav Preprek" iz Novog Sada održalo je 25. veljače redovitu godišnju skupštinu na kojoj je, među ostalim, podneseno Izvješće o radu, Izvješće Nadzornog odbora, te najavljen plan i program rada za iduće razdoblje.

Društvo u 2012. godini planira postaviti još jednu dramsku predstavu, nastaviti s tradicijom održavanja manifestacije „Preprekovo proljeće", ali prirediti i niz drugih događaja.

Ispred HNV-a nazočnima se obratila članica Izvršnog odbora zadužena za informiranje Ankica Jukić-Mandić, istaknuvši kako je ova udruga radom i zalaganjem, u ne baš uvijek u lakim uvjetima, uspjela pridonijeti očuvanju tradicije hrvatske manjine u Vojvodini. Dodala je kako će HNV kao i dosada, sukladno mogućnostima, pomagati rad Društva.

Na skupštini je ispred Veleposlanstva RH iz Beograda prisustvovao Darko Sabljak koji je nazočnima prenio poruku da matična domovina skrbi o Hrvatima izvan njezinih granica. Skupštini je nazočio i predsjednik HKPD-a „Jelačić" iz Petrovaradina Josip Pokas koji je u obraćanju poseban akcent stavio na suradnju ovih dvaju društava.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima