Održano Republičko natjecanje iz hrvatskog jezika i jezične kulture

Objavljeno: 25.05.2012. Pregleda: 49

Republičko natjecanje iz hrvatskoga jezika i jezične kulture održano je 18. svibnja 2012. godine, u Osnovnoj školi „Ivan Milutinović" u Subotici. Petnaestak učenika koji su pobijedili na prethodnim razinama natjecanja, a pohađaju sedmi ili osmi razred na hrvatskom jeziku provjerili su svoje znanje iz poznavanja svoga materinskog jezika.

Sudjelovali su učenici iz sljedećih osnovnih škola: „Matija Gubec" iz Tavankuta i subotičkih „Matko Vuković", „Sveti Sava" i „Ivan Milutinović".

natjecanje hrv. jezik2012-2Povjerenstvo za pregled radova u sastavu Marina Balažev, Antonija Borić i Anđela Horvat konstatirali su da je među učenicima sedmih razreda najbolja bila Bojana Jakočević iz Osnovne škole „Matija Gubec" iz Tavankuta, dok je drugo mjesto pripalo Barbari Sekereš, a treće Mariji Piuković, obje iz subotičke škole „Ivan Milutinović". Od osmih razreda prvonagrađena je bila Ivana Vojnić Tunić iz Osnovne škole „Matko Vuković", dok je učenica iste škole Nina Kovačević osvojila drugo, a Sara Dulić iz Osnovne škole „Ivan Milutinović" iz Subotice treće mjesto.

natjecanje hrv. jezik2012-3Sudionike Republičkog natjecanja iz hrvatskoga jezika i jezične kulture je pozdravila i Anđela Horvat, članica Izvršnog odbora Hrvatskoga nacionalnog vijeća zadužena za obrazovanje, dok je ravnatelj škole u kojoj se održavalo natjecanje, Ivan Stipić, upoznao učenike s činjenicom da je ovo natjecanje u okviru školskog programa Ministarstva prosvjete Republike Srbije, te da nagrađenima od prvog do trećeg mjesta pripadaju i dodatni bodovi, što im može olakšati upis u srednju školu, ali i mogućnost dobivanja posebnih Vukovih diploma.

Samom natjecanju prethodio je krasan program koji su svim sudionicima i gostima priredili i izveli učenici škole „Ivan Milutinović".

natjecanje hrv. jezik2012-4

Tekst i fotografije: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima