Održan godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra HKPD-a Matija Gubec iz Rume

Objavljeno: 23.12.2022. Pregleda: 34

U rimokatoličkoj crkvi Uzvišenje Svetog Križa, 10. prosinca 2022. godine, održan je godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra HKPD-a Matija Gubec iz Rume, u povodu obilježavanja Dana društva i 119. obljetnice postojanja udruge. Pod dirigentskom palicom novog dirigenta Dragutina Škrobota, tamburaši su izveli stare skladbe kao i novi osvježeni repertoar pjesama, a rumskoj publici predstavili su se, pored starih, i novi solisti.

Predsjednik rumske udruge Zdenko Lanc pozdravio je sve prisutne i istaknuo da je ponosan na kontinuirani rad udruge kao i na trud i marljiv rad članova orkestra. „Ova godina je za našu udrugu bila dosta uspješna i to mjerimo po broju nastupa. Održali smo redovni godišnji koncert u našim prostorijama, imali smo dva gostovanja u Hrvatskoj, sudjelovali smo na manifestaciji Srijemci Srijemu i sada imamo redovan godišnji koncert povodom Dana društva. Ponosni smo na 119 godina postojanja udruge kao i što smo za ovaj koncert uspjeli pripremiti novi program. Zadovoljstvo mi je što mogu reći da smo za samo dva mjeseca rada, zajedno s novim dirigentom, uspjeli obnoviti cijeli repertoar!”, izjavio je Lanc.
Dugogodišnji voditelj i dirigent Velikog tamburaškog orkestra Josip Jurca prepustio je rad novom dirigentu, dugogodišnjem članu orkestra Dragutinu Škrobotu koji je ujedno i voditelj škole tambure u udruzi. „Zadovoljan sam brojem članova orkestra i važno mi je da redovito dolaze na probe što nam omogućava kvalitetan rad. Također, uspješno radi i škola tambure. Imamo sedam polaznika, planiramo animirati djecu i povećati taj broj, a drago mi je što su neki od njih počeli svirati u velikom orkestru. Proces privikavanja tamburaša na novog dirigenta je dobro prošao, a i oni su s radošću prihvatili novi repertoar pjesama. Već od siječnja planiramo bogatiji repertoar. Imamo planove, projekte i koncerte koje ćemo održati sljedeće godine”, kaže Dragutin Škrobot.

Koncertu su, među ostalim, nazočiili i predstavnici lokalne vlasti, kao i novi srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima