Održan Hrckov maskenbal

Objavljeno: 24.02.2023. Pregleda: 59

Veselo je bilo 9. veljače 2023. godine, kada su se nakon dvije godine pauze ponovno okupili Hrckovi prijatelji, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i oni malo mlađi – vrtićanci. Svi oni u programu su cjelovite nastave na hrvatskom jeziku, a ovoga puta bilo ih je oko 150 na dvosatnom druženju u dvorani HKC-a Bunjevačko kolo.

Vesela ekipa uživala je u pjesmi, plesu, izazovima, raznim zadacima i naravno u reviji maski. Tako je među raznovrsnim maskama žiri imao zadatak odabrati one koji su bar mrvicu bili bolji ili imali kreativniju masku.

Prvu nagradu za najkreativniju masku osvojila je Lana Stantić, učenica 4. razreda OŠ Vladimir Nazor iz Đurđina koja je bila prerušena u Mozarta, drugu nagradu u liku žabe dobila je Emanuela Vukmanov Šimokov, također učenica 4. razreda, ali iz OŠ Matko Vuković iz Subotice, dok je treća nagrada pripala prerušenim slonićima, Medeji i Magdaleni Mihaljević iz vrtića Petar Pan iz Tavankuta.

 Nagrada za najbolju masku u kategoriji odraslih pripala je učiteljici – generalici Verici Farkaš iz Đurđina, a nagradu za najbolju grupnu masku dobila je OŠ Ivan Milutinović iz Subotice, koji su se (sva četiri razreda i učiteljice) maskirali u karte. Ovaj veliki, živi špil karata bio je upečatljiv tijekom cijelog maskenbala.

Osim spomenutih i nagrađenih škola, na maskenbalu su sudjelovali i učenici OŠ Matija Gubec iz Tavankuta, OŠ Ivan Milutinović iz Male Bosne, te vrtići Marija Petković – Sunčica, Marija Petković – Biser i vrtić pri školi Vladimir Nazor iz Đurđina.

Hrcko je na kraju zatražio i nekoliko zadataka, koje su svi nazočni uspješno riješili, a potom je slijedila nagrada za sve sudionike. Tako je s maskenbala svako dijete otišlo doma s darom u ruci. Maskenbal je organizirala NIU Hrvatska riječ (podlistak za djecu Hrcko) uz potporu Hrvatskog nacionalnog vijeća. Više fotografija s maskenbala možete pogledati u podlistku za djecu Hrcko, te na Facebook profilu NIU Hrvatska riječ.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima