Održana godišnja izborna skupština HKPD-a „Jelačić“ iz Petrovaradina

Objavljeno: 18.03.2016. Pregleda: 44

Godisnja skupstina HKPD Jelacic2016 1 mVelikim odzivom i jednoglasnim usvajanjima izvješća, prijedloga i planova svih točaka dnevnoga reda 13. izborne skupštine Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Jelačić iz Petrovaradina, koja je održana 12. ožujka 2016. godine, članovi Društva pokazali su i ove godine veliko zanimanje za rad ove udruge kulture. Izvješće o radu Društva u protekloj godini podnio je predsjednik Petar Pifat, ističući kako su članovi sekcija organizirali ili sudjelovali u najmanje 25 kulturno-umjetničkih događaja. Među njima posebno je istaknuo izvedbu dječje opere Šumska kraljica u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, objavljivanje povijesne monografije o banu Jelačiću, organiziranje dugo očekivanog malonogometnog turnira u Petrovaradinu, kao i koncertne nastupe u Zaprešiću i Vinkovcima.

Godisnja skupstina HKPD Jelacic2016 2 mKada je riječ o planu aktivnosti za 2016. godinu, Pifat je izrazio nadu u provedbu još većeg broja aktivnosti Društva. Kako je najavio, uz redovite manifestacije, u planu je i četverodnevno gostovanje mješovitog pjevačkog zbora u Starom Gradu na Hvaru, proslava 10. obljetnice rada tamburaškog orkestra Društva uz snimanje nosača zvuka, sudjelovanje u obilježavanju 300. obljetnice Svetišta Gospe Tekijske, izvedba dječje opere u Zagrebu itd.

Prema njegovim riječima, u popis od najmanje 30 događaja treba uvrstiti i organiziranje manifestacije Srijemci Srijemu čiji je ovogodišnji domaćin upravo HKPD Jelačić.

Za predviđene aktivnosti bit će potrebna i značajna financijska sredstva, procijenjena na oko 1,9 milijuna dinara, što je za oko 650.000 više sredstava nego što je osigurano u protekloj godini.

Godisnja skupstina HKPD Jelacic2016 3 mIzabran je i novi Upravni odbor Društva koji sada čine: Petar Pifat, Vladimir Karnaš, Ankica Markuš, Marina Karavanić, Klara Vranjo, Milan Mikuljan, Darko Jelečanin, Zlata Balenović i Robert Štimac. Za članove Nadzornoga odbora izabrani su: Stanislava Blažević, Mirko Turšić i Biljana Petrović.

Uz nazočnost gostiju – novoizabrane predsjednice HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada, Ivanke Horvatić, pozivu na skupštinu odazvala su se i dvojica bivših predsjednika HKPD-a Jelačić – Petar Barbek i Josip Ursić.

Za razliku od svih prijašnjih godina u kojima su ovakvi skupovi Društva obično organizirani u prostorijama ustupljenim od strane Crkve, ovogodišnja je skupština održana u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin.

Izvor: HKPD Jelačić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima