Održana konstitutivna sjednica trećeg saziva Upravnog odbora ZKVH-a

Objavljeno: 31.03.2017. Pregleda: 30

konstitutivna sjednica 1Temeljem odredbi Rješenja o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (broj 022-763/2016 od dana 14. veljače 2017.) i odredbi Rješenja o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (broj 022-764/2016 od dana 14. veljače 2017. godine) Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata sa sjedištem u Subotici, sazvao je I. sjednicu Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, u svojemu trećem sazivu. Na prvoj, konstitutivnoj sjednici, održanoj 28. ožujka 2017., verificirani su mandati predsjednika i članova Upravnog odbora Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Novoimenovani članovi Upravnog odbora Zavoda za kulturu na četverogodišnje mandatno razdoblje su: povjesničarka umjetnosti Ljubica Vuković Dulić – predsjednica (predsjednica Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame u Tavankutu), te članovi: mag. oec. Josip Bako (poslovno-administrativni tajnik ZKVH-a), službenica Kata Pelajić (predsjednica HKUPD-a „Matoš“ u Plavni), mr. sc. Darko Vuković (prof. na Likovnoj akademiji u Novom Sadu), dipl. pravnik Željko Šeremešić (predsjednik KUDH-a „Bodrog“ u Monoštoru), profesor muzike Vojislav Temunović (potpredsjednik HGU-a „Festival bunjevački pisama“ u Subotici), profesor povijesti i dipl. etnolog Dario Španović (Srijemska Mitrovica), profesorica razredne nastave Bernadica Ivanković (predsjednica Hrvatske čitaonice Subotica) i svećenik dr. Marinko Stantić (župnik župe Marija Majka Crkve, Subotica).

Nakon konstituiranja, ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov upoznao je članove Upravnog odbora s temeljnim dokumentima te radom i aktivnostima Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata od osnutka do njihova stupanja na dužnost. Na koncu, izrazio je nadu da će njihov rad, kao i članova prethodnih saziva Upravnog odbora, biti konstruktivan i koristan za Zavod a time i svih kojima je on namijenjen – prostoru kulture Hrvata u Vojvodini.

                                                                                                                                                                                               Izvor: ZKVH

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima