Održana međunarodna smotra amaterskih dramskih društava u Somboru

Objavljeno: 14.11.2022. Pregleda: 30

HKUD Vladimir Nazor iz Sombora priredio je još jednu, XIII. po redu, Međunarodnu smotru amaterskih dramskih društava. Na sceni Hrvatskog doma prikazane su četiri predstave u dvije festivalske večeri. Smotru je otvorio Dramski studio Sanjari iz Sombora predstavom Društvo mrtvih pjesnika, autora Toma Schulmana u režiji Lee Jevtić. Druga predstava prve večeri bila je premijera domaćina, Dramske sekcije HKUD Vladimir Nazor – komedija Prosidba Antona Pavloviča Čehova, također u režiji Lee Jevtić. Uloge u predstavi tumače Danilo Grbić, Mirela Buzdum i Dušan Esapović.

Drugog dana također su odigrane dvije predstave – prvo su se predstavili članovi Pučke scene Hrvatske čitaonice iz Hercegovca s predstavom Tri treća tromesječja (po komadu Nine Horvat), koju je režirala Natalija Lacina. U pitanju je komedija koja govori o povjerenju u muško-ženskim odnosima. Uslijedila je predstava Bespomoćna stvorenja Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda. Predstava je rađena po jednočinkama A. P. Čehova, koje je dramatizirao američki dramaturg Neil Simon, a u obradi redatelja Silvija Stilinovića.

Voditelj Dramske sekcije HKUD-a Vladimir Nazor Zvonimir Lukač kaže kako su zadovoljni programom ovogodišnje Smotre. „Kazališni amaterizam i dalje ima što za ponuditi. Mislim da smo imali dobre predstave, jer nije lako osigurati dolazak neke dramske skupine budući da se sada mnogi festivali poklapaju. Trebali smo imati i gostovanje kazališta iz Vukovara, koje je otkazano iz tehničkih razloga. Prve večeri, kada su nastupili domaći Somborci, imali smo publike, što se ne može reći za drugu večer. Što se tiče naše nove premijere, predstave Prosidba, možemo reći da smo vrlo zadovoljni, publika je odlično reagirala, a pozitivne komentare dobili smo i od redatelja Silvija Stilinovića“, kaže Lukač. Po završetku Smotre sudionicima su dodijeljene zahvalnice.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima