Općinska i zonska smotra recitatora „Pjesniče naroda mog"

Objavljeno: 10.05.2021. Pregleda: 44

pjesniče naroda mogSmotra recitatora Pjesniče naroda mog okupila je na Općinskoj smotri čak 89 sudionika, koji su se natjecali u lijepom kazivanju. Razdijeljeni u tri skupine govorili su stihove na srpskom, mađarskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, te na bunjevačkom govoru, a oni najbolji plasirali su se na Zonsku smotru, te nakon toga neki od njih i na Pokrajinsku razinu.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i propisanih mjera Općinska smotra recitatora održana je 19. ožujka virtualno, putem ZOOM platforme, a tročlani žiri, kojeg su činili glumica Narodnog kazališta u Subotici Vesna Kljajić Ristović, glumac Narodnog kazališta u Subotici Andor Kovács Nemes i prof. Katarina Čeliković odlučili su tko će predstavljati Suboticu na Zonskoj smotri recitatora, koja je također bila online.
Kao i ranijih godina, sudionici smotre recitiranja podijeljeni su u tri uzrasne skupine: nižu – koju čine učenici nižih razreda osnovnih škola, srednju – koju čine učenici viših razreda osnovnih škola i stariju skupinu, koju čine učenici srednjih škola. 
Na Zonsku smotru, kada je u pitanju niži uzrast, plasiralo se ukupno 10 učenika, od kojih je njih dvoje govorilo na hrvatskom jeziku: Milan Gašpar ( HPD Bela Gabrić, Subotica) i Pavao Huska (Hrvatska čitaonica Subotica). 
Kada je u pitanju srednji uzrast, od ukupno 15 plasiranih učenika, njih četvero se plasiralo na hrvatskom jeziku: Marija Magdalena Huska ( Hrvatska čitaonica Subotica), Barbara Piuković (HPD Bela Gabrić, Subotica), Marjan Rukavina ( Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica) i Magdalena Suknović (OŠ Ivan Milutinović, Subotica).  
Iz starije skupine na Zonsku smotru otišlo je devet učenika, od kojih nijedan nije na hrvatskom jeziku. 
Prije zatvaranja našega lista, u srijedu, 24. ožujka, održana je i Zonska smotra, te su se na Pokrajinsku smotru recitatora na hrvatskom jeziku plasirali sljedeći učenici: Pavao Huska, Marija Magdalena Huska, Marjan Rukavina i Magdalena Suknović. 
Općinska, kao i Zonska smotra recitatora su izravno prenošene putem Facebook profila Gradske knjižnice Subotice, gdje se mogu i pogledati. 

Izvor: Hrvatska riječ ( Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima