„Pouke o čovječnosti“ – novi dokumentarac Branka Ištvančića

Objavljeno: 11.07.2019. Pregleda: 39

pouke o covjecnostiRedatelj Branko Ištvančić, podrijetlom iz Tavankuta, snimio je novi dokumentarni film Pouke o čovječnosti koji je nedavno pretpremijerno prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Film je snimljen u produkciji udruge Artizana tijekom 2018. godine uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Zagreba, Grada Pakraca i Zaklade Adris.

 

 

 

Izvor: www.pulafilmfestival.hr

Kako se navodi, priča je to o jednoj od najhumanijih akcija hrvatskih branitelja koji su, u ratnom vihoru, 1991. uz pomoć medicinskog osoblja evakuirali i spasili iz neprijateljskog okruženja preko 300 psihijatrijskih bolesnika iz psihijatrijske bolnice u Pakracu, od kojih su većina pacijenata bili srpske nacionalnosti, te na taj način stekli status heroja čovječnosti. Film je nastao po istoimenoj knjizi autora Veljka Đorđevića. Originalnu glazbu za film potpisuje Pere Ištvančić.
Pouke o čovječnosti uvrštene su u natjecateljski program ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, gdje će imati premijerno nacionalno prikazivanje.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima