Predstavljena knjiga „Fratarske priče“ Ive Andrića

Objavljeno: 18.12.2015. Pregleda: 39

Fratarske priceBG 2015 mPromocija knjige Ive Andrića Fratarske priče održana je 12. prosinca 2015. u Kući Đure Jakšića, u srcu beogradske Skadarlije. Knjigu Ive Andrića Fratarske priče je u povodu 40. obljetnice smrti toga nobelovca, objavila ustanova Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača iz Mostara. Na promociji su govorili Stipe Ercegović, predsjednik ZHB Tin Ujević, ujedno i organizator događaja, Danijel Vidović, ravnatelj HD HS Kosača i fra Ilija Alandža, franjevac Bosne Srebrne iz samostana sv. Ante u Beogradu.

„Želja nam je bila knjigu predstaviti i ovdje u Beogradu gdje je Andrić proveo najviše vremena i stvarao svoja najznačajnija djela, svoje romane, u kojima je, osim u Gospođici, središnja tema Bosna pod Osmanlijskom vlašću, a unutar te velike i široke teme, jedna od najznačajnijih je upravo priča o fratrima kao glavnim akterima“, kazao je Danijel Vidović.

Promociji je u ime Veleposlanstva RH prisustvovao kulturni ataše Stjepan Glas, a ispred Veleposlanstva BiH bila je Ivanka Bulić, prva tajnica veleposlanstva.

Posjet Beogradu bio je dobra prigoda da se dogovori nastavak suradnje HD HS Kosače sa Zajednicom Hrvata Beograda Tin Ujević, tako da će već na proljeće 2016. godine, biti organiziran uzvratni posjet, pri ćemu će se mostarskoj publici predstaviti dio kulturnih programa koje organiziraju beogradski Hrvati.

Izvor: Hrvatska riječ
Fotografija: Dnevnik.ba

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima