Predstavnici Rotary cluba Kaptol u Subotici i Tavankutu

Objavljeno: 13.03.2017. Pregleda: 31

rotary club kaptolPredstavnici Rotary cluba Kaptol iz Zagreba početkom ožujka boravili su u Subotici, gdje su uručili donacije dvjema školama u kojima se odvija nastava na hrvatskom jeziku. Gimnaziji Svetozar Marković donirali su dio stručne literature za nastavu na hrvatskom jeziku. Nastavak je to suradnje koju je inicirala Koordinacija hrvatske nastave u Srbiji, a nastavila koordinatorica Marina Balažev i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba. Ravnatelj te škole Zlatko Stić ugostio je u rujnu prošle godine učenike subotičke Gimnazije, te u tu suradnju uključio i Rotary club Kaptol.

 

Među članovima Rotary cluba koji su posjetili Suboticu bio je i predsjednik kluba Darko Radišić koji je i predsjednik Upravnog odbora tvornice Kraš te su, osim knjigama, učenici bili obradovani i slatkišima.

Osnovnoj školi Matija Gubec u Tavankutu zagrebački rotarijanci uručili su donaciju – razglas za školsku dvoranu u vrijednosti od dvije tisuće eura, te Krašove proizvode. Predsjednik Kluba Darko Radišić najavio je novi projekt koji bi uključivao stipendiranje nekoliko učenika iz Vojvodine koji se odluče na studij u Hrvatskoj. Škola je gostima predstavila projekte i aktivnosti kojima se bavi, te najavila one koji su još u planu za ovu školsku godinu. Ravnatelj prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zlatko Stić, koji je ujedno spona uspostavljene suradnje između tavankutske škole i zagrebačkih rotarijanaca, najavio je i plan za razmjenu učenika. „Imamo saznanje da hrvatska zajednica živi teško i to je jedan od glavnih razloga zašto smo se i odlučili na ovu donaciju. Nekada nije ni bitno toliko materijalno koliko je potrebno da čovjek pokaže želju“, kaže Darko Radišić.

Prilikom ovog posjeta, članovi Rotary cluba Kaptol sastali su se s članovima Rotary cluba Subotica, te se očekuje nastavak suradnje i u drugim aspektima.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D. / B. M.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima