Prva obljetnica rada Kreativne sekcije Hrvatske čitaonice „Fischer“ u Surčinu

Objavljeno: 07.03.2018. Pregleda: 33

citaonica Fischer kreativna sekcijaKreativna sekcija Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina priredila je u subotu 3. veljače 2018., svečanost u povodu prve obljetnice svojega rada. Na proslavi je prikazana foto-prezentacija izložbi i pojedinačnih radova Kreativne sekcije, s osvrtom na medijska izvješća o radu sekcije. Program su obogatili i članovi literarne i muzičke sekcije surčinske udruge, u kojem su se smjenjivali recitiranje i pjevanje, a program su upotpunili i gosti iz Zemuna.

„Ono što je zajedničko svim članovima sekcije jeste ljubav prema lijepom i shvaćanje da život ne čine nepodnošljivim toliko okolnosti, koliko nedostatak smisla. Iz godine rada ove sekcije iznedrio se niz izložbi. Ciljevi našeg rada su razvoj, njegovanje i očuvanje kulture, običaja i tradicije hrvatskog naroda u Srijemu, razvijanje interesiranja za kulturu, buđenje kreativnih potencijala kod ljudi, kao i poticanje zajedništva“, istaknula je, između ostalog, voditeljica Kreativne sekcije Veronika Živanović.
Velika zahvala upućena je prečasnom Jozi Duspari i članovima hrvatske udruge iz Zemuna, kao i Golubinčanima koji su u protekloj godini otvorili vrata njihovim izložbama, zatim sponzorima i susjedima koji su pomogli da se organizira ova svečanost.
Goste su pozdravili i predsjednica surčinske udruge Hrvata Katica Naglić te mjesni župnik Marko Kljajić. Na kraju programa gostima su podijeljeni prigodni darovi Kreativne sekcije.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima