Škola tehničkih aktivnosti u Tavankutu

Objavljeno: 14.12.2016. Pregleda: 39

skola tehnickih aktivnostiU Osnovnoj školi Matija Gubec iz Tavankuta, 7. prosinca u okviru projekta međunarodne suradnje Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednice tehničke kulture grada Osijeka i Osnovne škole Matija Gubec Tavankut, održana je II. mala škola tehničkih aktivnosti Tavankut.

Učenicima su na raspolaganju bile tri različite radionice: 3D printanje gdje je učenicima prezentiran rad Ultimaker 2 3D printera, na kom je izrađeno nekoliko modela, između ostalog i salaš. Na radionici modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina učenici su imali priliku raditi s Unimat 1 Basic strojem i pomoću njega izraditi drvena kolica, dok su se na radionici zrakoplovnog modelarstva, voditelja učenici natjecali s modelima zrakoplova SIKI-13 i MAKI-13. Na radionicama je sudjelovalo 60 učenika od 5. do 8. razreda.

Aktivnosti su financirane u okviru projekta Projekt međunarodne suradnje kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, a voditelj projekta je bacc. ing. el. Ante Maras.

 

                                                                                                                                                                             Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
  • Smotra dječjih pjevača i zborova
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima