Skupština Katoličkog društva „Ivan Antunović“

Objavljeno: 12.04.2016. Pregleda: 28

Drustvo IA logoRedovita skupština Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost Ivan Antunović održana je 5. travnja 2016. godine u pastoralnom centru Augustinianum u Subotici. Članovi Društva na početku odali su počast preminulim članovima Društva Zvonimiru Pelajiću i dr. sc. Anti Sekuliću. Predsjednik udruge Stjepan Beretić podnio je izvješće o radu Društva za 2015. godinu koje je jednoglasno usvojeno. Financijsko izvješće za 2015. godinu podnio je tajnik Društva dr. sc. Ivica Ivanković Radak, koje je jednoglasno prihvaćeno. Plan rada za 2016. godinu iznio je mons. Stjepan Beretić.

Društvo osim događanja koja su održana u prvom tromjesečju ove godine (Dani biskupa Ivana Antunovića, 6. Prelo sićanja), planira organizirati i sljedeća događanja: XIV. pokrajinski susret hrvatskih pučkih pjesnika Lira naiva 2016. u Žedniku 28. svibnja, izložbu S Božjom pomoći u Subotici od 1. srpnja do 14. kolovoza, književnu večer u okviru Dužionice 2016. u Somboru 24. srpnja, književnu večer u okviru Dužijance 2016. u Subotici 6. kolovoza, 30. Zlatnu harfu u Novom Sadu, za što će datum biti naknadno određen, XX. Izložbu Božićnjaci 2016. u Subotici od 9. do 16. prosinca.

Osim toga, i u 2016. godini Društvo planira izdavati redovita (Zvonik i Subotička Danica) te prigodna izdanja među kojima je knjiga o sluzi Božjem o. Gerardu Tomi Stantiću u povodu 140 godina rođenja i 60 godina smrti o. Gerarda, zbirka poezije s. Blaženke Rudić Rasuto zrnje, 6. broj zbornika Ivan Antunović, zbornik radova sa znanstvenog skupa o Albi Vidakoviću koji je održan 2014. godine, zbornik radova sa znanstvenog skupa o biskupu Ivanu Antunoviću koji je održan 2015. godine. Iz tiska je u nakladi Društva 2016. godine izašla i knjiga dr. sc. Marinka Stantića Moje misli k nebu lete.

Budući da je dosadašnji pročelnik Nakladničkoga odjela Društva, dr. sc. Andrija Anišić podnio ostavku, Skupština ju je glasovanjem prihvatila, te je s 37 glasova za novoga pročelnika ovoga odjela izabran vlč. Josip Štefković. Budući da je vlč. Štefković do tada bio član Vijeća Društva, umjesto njega za novoga člana Vijeća izabran je vlč. Dragan Muharem.

Na samom kraju donesena je odluka o promjeni imena Društva u Katoličko društvo Ivan Antunović te s tim u vezi i odluka o promjeni Statuta Društva, s neznatnim dopunama o proširenju ciljeva i područja djelovanja.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. Z.)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima