Spartak Dulić na Bijenalu slikarstva u Zagrebu

Objavljeno: 17.01.2018. Pregleda: 36

Spartak DulicSubotički vizualni umjetnik Spartak Dulić dobio je Pohvalu na ovogodišnjem 4. bijenalu slikarstva u Zagrebu. Ovu reprezentativnu izložbu, koja selektira ono ponajbolje od hrvatske slikarske scene, organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika. Ove je godine za bijenale izabrano 48 autora.

„Spartak Dulić je iznenađenje, jer se do samostalnih izložbi u Zagrebu i Splitu ove i prošle godine njegovo ime i nije spominjalo u kontekstu slikarstva na našoj sceni, moguće i zbog njegove izdvojene pozicije u Subotici pomalo izvan fokusa naše likovne javnosti. Na izložbama se predstavio serijom slika, akrila na platnu, istovremeno figurativnih i apstraktnih, punih ritma, koje kao da asociraju na međustanične strukture, veze između organa možda ili pak pogled na određene svemirske prostore gledane kroz teleskope u zamućenoj oštrini beskonačnosti svemirskih tijela prepoznajemo strukture mikorkozmosa u nama koje otkriva mikroskop. Na Bijenalu slikarstva predstavljene su dvije slike iz tog ciklusa, koji se razvijao desetak godina i predstavio nam posebnu umjetničku osobnost te potvrdio da predani rad kroz procese umjetničkog istraživanja, u ovom slučaju slikarskog, uvijek iznenadi posebnošću dobivenih djela“, navodi se u obrazloženju priznanja koje je Dulić dobio.

Pohvale su dobili još i Ivica Malčić i Stipan Tadić. Glavnu nagradu bijenala, HPB grand prix dobio je Zlatko Keser, dok je HPB nagrada mladom umjetniku dodijeljena Martini Grlić.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Obaveštenje o kolačićima