Subotica u Karlovcu

Objavljeno: 09.01.2017. Pregleda: 27

subotica u karlovcuDesetero učenika srednje Politehničke škole iz Subotice koji nastavu slušaju na hrvatskom jeziku boravili su od 17. do 19. studenog u posjetu Karlovcu, gdje ih je ugostila Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac. Gostovanje je realizirano u okviru projekta Subotica u Karlovcu, a koji se realizira u okviru provođenja međunarodne suradnje škola iz Hrvatske sa školama i drugim ustanovama u inozemstvu koje provode obrazovanje pripadnika hrvatske manjine. Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Hrvatske.

„Ovaj je projekt nastavak projekta Karlovac u Subotici u okviru kojeg je 14 učenika i 5 nastavnika MIOŠ-a iz Karlovca u studenom 2015. posjetilo Politehničku školu u Subotici. Cilj projekta je upoznavanje 10-ero učenika i troje nastavnika hrvatske nacionalne manjine iz Subotice s Karlovcem i njegovom okolicom, pohađanje nastave na hrvatskom jeziku, razmjena iskustava i nastavnog materijala za zanimanje arhitektonski tehničar. Sve navedeno zabilježeno je i dokumentirano video-uratkom u produkciji Kino kluba Karlovac“, kaže za HR profesor hrvatskog jezika i književnosti u Politehničkoj školi Sanjin Ivašić.

Osim uzajamnog predstavljanja dviju škola, prvi dan programa završen je upoznavanjem grada Karlovca. Drugoga dana, nakon obilaska staroga grada Dubovca, gosti iz Subotice sudjelovali su na Završnoj konferencija EU-projekta Razvoj obrazovnih programa za građevinska zanimanja u području energetski učinkovite gradnje. Po završetku konferencije posjetili su slatkovodni akvarij Aquatika. Gostovanje u Karlovcu iskoristili su i za posjet Gimnaziji Karlovac, koju je pohađao Nikola Tesla, a u galeriji Vjekoslav Karas učenici su u imali prilike pogledati izložbu Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja, 250 godina Gimnazije Karlovac.

Posljednjega dana projekta Subotičani su u pratnji domaćina posjetili i Zagreb, te su nakon kratkog obilaska središta grada u zagrebačkoj zvjezdarnici poslušali predavanje o svemiru. Učenike iz Subotice vodili su ravnatelj Politehničke škole Iso Planić i nastavnici Mira Tumbas, Ivana Sekulić i Sanjin Ivašić. Domaćini su im bili ravnateljica Mješovite industrijsko-obrtničke škole Karlovac Snježana Erdeljac i koordinator projekta Bogdan Bošnjak.

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima