Subotički oratorij u Kaštel Novom

Objavljeno: 16.09.2021. Pregleda: 68

oratori na moru„Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti", geslo je pod kojim su predanimatori i animatori Subotičkog oratorija proveli sedam dana na moru, u župi sv. Petra i Pavla u Kaštel Novom. I ove godine vrata samostana otvorio im je don Darijo Čorić, koji ih je primio u svoj dom, ali i u župsku zajednicu. 

Ovo ljetovanje, prožeto duhovnošću bilo je nagrada i odmor svim animatorima koji su imali više nego aktivno ljeto. Osim Subotičkog oratorija, koji je ove godine dosegao (do sada) najveći broj djece (120), mladi su vodili i oratorij u Iloku i Monoštoru. 
„Nakon ispunjenog ljeta, ove godine nam je više nego ikada dobro došao odmor, ali osim toga ovo je bila i nagrada i pokazatelj animatorima da se njihov trud cijeni. Nije ovo bio običan odmor nego smo se ujedno pripremali i radili na izgradnji sebe samih, ali i za narednu sezonu. Rodile su se ideje, pravili planovi... ", priča voditeljica Subotičkog oratorija Vedrana Cvijin. 
Njih 34 predanimatora i animatora su tako skupa proveli sedam dana uz druženje i rast u vjeri, kroz svakodnevnu molitvu, animiranje svetih misa, kvizove, turnire, kupanje i zabavu. 
„Imamo lijepi broj animatora, ali ove godine je bio i veliki broj djece. Sada trebamo paziti da se ne izgubimo u individualnom posvećivanju djeci nego trebamo naći mjeru da svi animatori budu primijećeni i da svačiji darovani talenti mogu doću do izražaja. Bogu smo zahvalni na ovoj mogućnosti jačanja i njegovanja zajedništva, nadamo se da će nam ovo biti poticaj za još jednu blagoslovljenu oratorijsku godinu koja je pred nama", kaže Cvijin. 
Mladi su tijekom boravka u Kaštel Novom obišli i Split te imali susret sa salezijancima u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu. 
Sami sebi su pripremali hranu i po riječima Vedrane Cvijin, koja je bila glavna kuharica, svi su dali svoj doprinos. Imali su popis zaduženja i svatko je doprinosio na svoj način pripremanjem hrane, pospremanjem zajedničkih prostorija... te su tako gradili zajedništvo i brigu za bližnjega. Nitko nije osjetio preveliki teret, ali je svačiji doprinos bio značajan. 
Dio troškova ovoga odmora financirali su animatori, a dio je osiguran putem projekata. 

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
  • Dužijanca u Mirgešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima