Subotička Danica za 2015.

Objavljeno: 16.02.2015. Pregleda: 49

S.Danica2015Krajem prosinca 2014. godine iz tiska je izašla Nova Subotička Danica. Crkveni kalendar Danica za 2015. godinu donosi obilje zanimljivosti iz života Crkve, kulturnog i tradicionalnog života Hrvata na ovim prostorima. Kao i prijašnjih godina tu su i stranice posvećene djeci – Mala Danica, mladima, obiteljima.

Na prvim stranicama Danice nalazi se neizostavni crkveni katolički i pravoslavni kalendar. Zanimljivost kalendara su astronomski i vremenski podaci za predstojeću godinu. Na ovim stranicama se može pročitati i saznati koji su blagdani zapovjedni, kao i kada je obvezni post i nemrs. Prikazani su značajni datumi iz židovskog i muslimanskog kalendara, kao i značajni datumi Subotičke biskupije. Tu su i riječi svetoga Oca pape Franje, kao i riječi glavnog i odgovornog urednika mons. Stjepana Beretića, koji na stranicama duhovnosti piše o Križarskoj organizaciji u Subotici.

Na stranicama Narodnog blaga možete čitati razne zanimljivosti o prošlosti i blagu koje se prenosi s generacije na generaciju. Pored Štiva za odmor tu su i zanimljivi recepti, savjeti, kao i svjedočenja mladih obitelji. Na stranicama kulture prikazana je knjiška produkcija Hrvata u Srbiji između dvaju Dana Balinta Vujkova. U ovogodišnjoj Danici možete čitati o spomeniku Presvetoga Trojstva koji se premješta na staro mjesto, o velikanima i njihovim obljetnicama, a tu su i stranice posvećene jubilarcima, mladomisnicima, kao i brojnim događanjima koja su obilježila prethodnu godinu.

Kalendar Subotička Danica može se nabaviti u svim župnim uredima Subotičke biskupije po cijeni od 400 dinara.

Tekst: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima