Subotički pjesnici u Vinkovcima: Nastup u okviru recitala „Živi kapitali“

Objavljeno: 27.10.2011. Pregleda: 42

Hrvatski književnici iz Vojvodine - Vojislav Sekelj, Mirko Kopunović i Tomislav Žigmanov sudjelovali su 14. listopada na 17. danima Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima, Otoku i Vukovaru, uz potporu Društva hrvatskih književnika.

Subotički autori nastupili su u okviru poetskog recitala „Živi kapitali" održanim ispred vinkovačke gimnazije. U ovom programu sudjelovala su i brojna imena hrvatskog pjesništva: Tomislav Marijan Bilosnić, Ružica Cindori, Mirko Hunjadi, Pajo Kanižaj, Miroslav S. Mađer, Adam Rajzl.

U sklopu 17. dana, nagrada za životno djelo dodijeljena je akademiku Stjepanu Damjanoviću, nagrada Josipa i Ivana Kozarca za knjigu godine pripala je antologiji slavonskoga ratnog pisma „Poetika buke" (sastavljač Goran Rem), a Povelja uspješnosti Franji Nagulovu za zbirku pjesama „Knjiga izlaska".

U sklopu manifestacije, u povodu 50. obljetnice smrti hrvatskoga književnika Josipa Kosora, održan je znanstveni skup o njegovu životu i djelu.

Tekst i fotografija: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima