Suradnja udruga iz Subotice i Vinkovaca

Objavljeno: 22.06.2018. Pregleda: 48

slikari i sahistiVeć pet godina unatrag traje suradnja nekoliko udruga iz Subotice i Vinkovaca. Članovi HDLU Vinkovci i CroArt Subotica izmjenjuju svoja iskustva kroz međusobna druženja jedne godine u Vinkovcima, naredne u Subotici. Također kroz ove susrete sastaju se i šahisti Š.K. Zrinjski Subotica i Š.K. Vinkovci koje predvode Marinko Miković i Luka Kalinić kako bi iz godine u godinu odmjerili snage. Rezultat je ovakvih susreta da su svi pobjednici, a umjetnička djela ostaju kao trajni spomenik zadržanog trenutka ovih druženja.

Ove godine gosti iz Subotice su 26. i 27. svibnja mogli stvarati na Pikovom stanu gdje su se oduševili opuštajućom i nenametljivom prirodom, te su stvorili 15 umjetničkih djela u tehnici ulje na platnu, akril, pastel, te slikanje na svili.
„Građani će ova djela imati prilike pogledati na izložbi u centru grada koja će biti priređena povodom Dana Grada Vinkovaca. Da bi se ovaj susret uopće održao, posebne zahvale idu gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću, zamjenici gradonačelnika dr. Kati Krešić koja je kao predstavnica grada pozdravila umjetnike, HDLU Vinkovci, Anti Galetu, Tehničkom učilištu Vinkovci te Građanskom društvu Moji Vinkovci“, poručio je Marko Lončar, umjetnički voditelj susreta.
Članovi udruge CroArt Subotica koji su sudjelovali na koloniji u Vinkovcima su: Nela Horvat, Jasmina Tabak Gina, Snežana Buljovčić, Kata Šetrov i Divna Lulić Jovčić, a ugostili su ih Ivan Lončar Žan, predsjednik HDLU-a Vinkovci i Branko Bazina koji su također zajedno s njima stvarali umjetnička djela.

Izvor: Hrvatska riječ (L. M.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima