Susret subotičkih pučkih pjesnika

Objavljeno: 12.09.2009. Pregleda: 42

Lira naiva SuboticaU dvorištu Spomen-kuće prof. Bele Gabrića okupilo se 11. rujna 2009. dvadesetak subotičkih pučkih pjesnika, sudionika poznatog susreta pod nazivom „Lira naiva".

Nakon prijateljskog razgovora i dogovora o daljnjem radu, pjesnici su uz svjetlost baklji u dirljivom ozračju kazivali svoje stihove i oduševili svoje prijatelje, ali i konzulicu R. Hrvatske u Subotici Vesnu Njikoš Pečkaj, dogradonačelnika Subotice Peru Horvackog, predsjedavajućeg Katoličkog instituta za kulturu, povijest i duhovnost "Ivan Antunović" mons. dr. Andriju Kopilovića, mons. Marka Forgića, preč. Mirka Štefkovića i druge. Na veliku radost Subotičana, pridružili su im se pjesnici iz Sombora, Plavne, Alekse Šantića i Bođana.

Predsjednica Hrvatske čitaonice i organizatorica susreta Katarina Čeliković je predstavila svakog pjesnika i zahvalila mons. Kopiloviću na dugogodišnjoj financijskoj i moralnoj pomoći bez koje ne bi bilo ni susreta ni zbirke stihova. On je na početku večeri poručio kako se ovdje ne vrednuje isključivo kvaliteta već dobrota kojom progovaraju ovi Božji ljudi jer bez vjere ne bi bilo ni Lire naive koja nadahnjuje sve pučke pjesnike. Ovaj je susret priređen nakon godišnjeg susreta u Plavni kako bi i Subotičani imali mogućnost međusobnog susretanja, a u organizaciji Hrvatske čitaonice i Katoličkog instituta za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović".

Lira naiva Subotica

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima