U Baču održan 29. susret malih župnih zborova „Zlatna harfa“

Objavljeno: 19.10.2015. Pregleda: 47

Zlatna harfa2015 3Zlatna harfa, 29. po redu, održana je u Baču 10. listopada 2015. godine, u župnoj crkvi sv. Pavla, gdje je domaćin bio vlč. Josip Štefković, bački župnik. Smotra se, kao i do sad, sastojala iz dva dijela: misnog slavlja te nastupa dječjih zborova, a pjesme za nastup bile su na temu Radujmo se u Gospodinu po slobodnom izboru.

Misno slavlje predvodio je župnik domaćin vlč. Josip u zajedništvu s katedralnim župnikom mons. Stjepanom Beretićem, vlč. Marijanom Dejom, vlč. Draganom Muharemom, vlč. Vinkom Cvijinom, vlč. dr. Marinkom Stantićem, te vlč. Franjom Ivankovićem. Propovijed je bila vrlo poticajna, a djeca su zdušno pjevala pripremljene pjesme u kojima je vrhunac bila prekrasna pjesma Čuj nas Majko.

Na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi okupilo se 15 zborova, od kojih su dva bila združena. Nastupila su djeca iz župa Sveti Križ – Sombor, Sveti Marko – Žednik, sv. Petar i Pavao – Bajmok, sv. Juraj – Subotica, sv. Juraj i sv. Ilija – Vajska–Bođani, vrtići Marija Petković Sunčica i Biser – Subotica, katedrala sv. Terezije Avilske – Subotica, Presveto Trojstvo – Mala Bosna, Presveto Trojstvo – Selenča, sv. Pavao i sv. Jakov – Bač, Plavna, sv. Josip Radnik – Đurđin, sv. Križ – Subotica, sv. Rok – Subotica, Isusovo Uskrsnuće – Subotica te Srce Isusovo – Tavankut. Orguljaši na smotri bili su David Bertran i Bela Anišić, a glavni glazbeni organizator i voditelj Zlatne harfe bio je katedralni zborovođa Miroslav Stantić.

Poruku biskupa mons. Ivana Pénzesa ovom plemenitom skupu pročitao je mons. Stjepan Beretić, koji je zahvalio svoj djeci na trudu i lijepom pjevanju, kao i svim župnicima, voditeljicama i voditeljima zborova na ovom susretu. Po završetku programa i druženju djece iz raznih mjesta, vlč. Štefković podijelio je svim predstavnicima zborova diplome.

Nadamo se da će svećenici Subotičke biskupije i glazbeni pregalac Miroslav Stantić osmisliti i osigurati daljnji razvoj Zlatne harfe kao višestruko korisne crkveno-glazbene dječje manifestacije.  

Izvor: Hrvatska riječ (Z. Pelajić)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima