Uskrsna izložba u Surčinu

Objavljeno: 17.04.2017. Pregleda: 48

uskrsna izlozba u surcinuPovodom najvećeg kršćanskog blagdana, članice Kreativne sekcije koje djeluju pri udruzi Hrvatska čitaonica Fisher u Surčinu organizirale su u nedjelju, 9. travnja, uskrsnu izložbu. U prostorijama udruge izloženi su brojni ručni radovi, rukotvorine žena iz Surčina, Zemuna i Novog Beograda. Jedan od razloga priređivanja izložbe je i pomoć radu hrvatske udruge u Surčinu.

„Ovo je druga izložba naših članova koji su uključeni u rad Kreativne sekcije. Prva je bila u vrijeme Božića. Ideja je bila da to bude izložba prodajnog karaktera i da od sredstava prikupljenih prodajom ovih ručno izrađenih predmeta pomognemo rad naše udruge. Trenutno imamo 30 članica te sekcije i one su se potrudile svojom maštovitošću i kreativnošću dati svoj doprinos da izložba bude ovako lijepa i uspješna“, kaže predsjednik Hrvatske čitaonice Fisher Josip Volarić.

Izložba uskrsnih radova, u organizaciji članova Kreativne sekcije iz Surčina, održana je tjedan dana ranije u Zemunu.

„Drago mi je što su naše žene vrlo rado prihvatile ideju i vrijedno uradile pregršt predmeta za ovu i uskrsnu izložbu u Zemunu“, navodi predsjednica Kreativne sekcije Irena Obradović. „Osnivanju kreativne sekcije prethodila je ideja o tome kako iskoristiti slobodno vrijeme da ono ne bude uludo potrošeno. Tako smo osmislile da se bavimo kreativnim radom i tako pokažemo svoj talent, a da to ne ostane samo na razini kućanstva nego da se to može pokazati još nekome. Ta ideja je urodila plodom. I evo, izložba se pokazala veoma uspješnom.“

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima